Thursday, April 10, 2014

Hristu Şapera: “Cupa poate aduce dramatism și rezultate surprinzătoare”

După un parcurs foarte bun în Liga Naţională, concretizat cu ocuparea locului 6 la finalul sezonului regulat, şi o prestaţie entuziasmantă în Cupa României, competiţie în care a trecut în sferturi, cu două victorii categorice, de “U” BT Mobitelco, formaţia BCM Piteşti se pregăteşte de Final Four şi de primul tur al play-off-ului. În Cupă, argeşenii vor da piept cu CSM Oradea, iar în drumul spre semifinalele Ligii vor întâlni BC Mureş. 


Tehnicianul piteştenilor, Hristu Şapera, a vorbit pentru dabaschet.net despre performanţele echipei pe care o conduce de până acum şi perioada importantă care urmează, precum şi despre valul de simpatie de care s-a bucurat la votarea pentru All Star Game Cluj-Napoca 2014.

Domnule Şapera, care sunt conlcuziile Dumneavoastră la finalul sezonului regulat? Sunteţi mulţumit de parcursul echipei şi de la ocuparea locului 6? 

Suntem la finalul unui sezon extrem de complicat, cu o mare încărcătură atât fizică, dar și psihică pentru noi. Am avut un scop precis la începutul campionatului și anume să ne calificăm în play-off și am reușit să-l atingem. Acest lucru mă mulțumește mai ales că este cel mai bun bilanț al clubului din ultimii ani, dar cel mai mult mă mulțumește faptul că ne-am exprimat ca o echipă pe parcursul acestui sezon. Cred că locul pe care ne aflăm este meritoriu și pe deplin meritat, dar ne dorim foarte mult să nu ne oprim aici.

Urmează Final Four-ul Cupei, cum vedeţi confruntarea cu CSM Oradea?

Orice meci într-un turneu final este foarte greu și dificil. CSM Oradea este o echipă valoroasă, organizată care a construit timp de mai mulți ani și care acum vrea să culeagă roadele. Ei sunt favoriți în acest meci, dar să nu uităm cât de aproape am fost să câștigăm la Oradea.

Pentru BCM Piteşti sau celelalte trei formaţii califinate în Final Four, ar fi mai accesibilă câştigarea Cupei sau cucerirea titlului în Liga Naţională? 

Cupa este o competiție specifică și drumul spre trofeu este mult mai simplu. Este un turneu frumos, care prin formatul lui poate aduce dramatism și rezultate surprinzătoare, așa cum a fost acum doi ani când Piteştiul a câștigat.

În play-off cu BC Mureş, există o favorită în această confruntare? V-aţi fi dorit alt adversar? 

Nu am făcut niciodată calcule cu cine să jucăm, ci mai degrabă îmi doresc să fim noi în cea mai bună formă, atât fizică cât și sportivă. BC Mureş este favorită, mai ales că joacă mai multe meciuri acasă, dar am întâlnit multe echipe favorite în meciurile directe cu noi în acest sezon.

În altă ordine de idei, ce părere aveţi despre faptul că aţi strâns cele mai multe voturi din partea publicului pentru All Star Game? 

Sunt onorat că am fost votat de către fani să particip la acest eveniment. Vreau să le mulțumesc pentru că m-au votat pe mine, dar mai ales vreau să le mulțumesc pentru că urmăresc și iubesc acest sport. De asemenea vreau să le mulțumesc jucătorilor și staff-ului meu pentru că aceste nominalizări, a mea, a lui Pani și a lui Ousmane, sunt recunoașterea muncii noastre în echipă.


No comments:

Post a Comment