Sunday, July 27, 2014

Barac, Watson şi Amis, noile achiziţii ale Stelei

Lotul celor de la Steaua CSM EximBank pentru noul sezon prinde din ce în ce mai mult contur. Echipa din capitală şi-a asigurat serviciile lui Pankracije Barac, care în ultimii doi ani a evoluat la BCM Piteşti, precum şi a americaniilor Travis Watson şi Bill Amis.

Barac şi-a făcut deja un nume în baschetul românesc, fiind în ultimele două sezoane principalul marcator al argeşenilor în Liga Naţională. Croatul a încheiat campionatul precedent cu o medie de 14 puncte pe meci, după ce în ediţia 2012-2013 a avut o medie de 17.8 puncte pe partidă. Barac are 32 de ani şi joacă pe poziţiile 2-3. Înainte de a ajunge la Piteşti, el a mai evoluat în Croaţia pentru KK Cibona, KK Jazine, KK Zagreb şi KK Zadar, în Belgia pentru Spirou Charleroi, echipă împreună cu care a cucerit campionatul şi Cupa în 2008, şi în Ucraina la BC Kijev.

Watson vine la formaţia din capitală cu o carte de vizită impresionantă. Extrema de forţă de 33 de ani şi 2.03 metri înălţime are la activ 4 sezoane jucate în EuroLeague, în stagiunea 2007-2008, ca şi component al formaţiei Armani Jeans Milano, fiind liderul competiţiei la capitolul rebounds, cu o medie de 9.7 recuperări pe meci. În 2011 a reuşit eventul în Lituania cu BC Zalgiris Kaunas, echipă alături de care a cucerit şi Liga Baltică de două ori la rând, în 2010 şi 2011. De-a lungul cariere, Watson a mai trecut pe la Panionios B.C., Fortitudo Bologna şi Hapoel Jerusalem, iar la Bucureşti ajunge după un sezon petrecut în Elveţia la Lugano Tigers.

În vârstă de 26 de ani, Amis, care joacă pe poziţia 4, a mai avoluat două sezoane în Europa, în Estonia la Tartu Rock (2011-2012) şi în Cipru la Keravnos Strovolos (2013-2014). După absolvirea colegiului Hawaii Rainbow Warrior s-a aflat în probe la Oklahoma City Thunder, însă la draft nu a fost ales de către nici o echipă.No comments:

Post a Comment