Saturday, July 19, 2014

Campanie impresionantă de achiziţii pentru CSU Asesoft

Desfășurare impresionantă de forțe în acestă vară pentru campioana României, care în sezonul viitor va evolua în EuroCup. Cei de la CSU Asesoft au anunţat până în acest moment trei nume noi, Dragan Labovic, Michalis Pelekanos şi Marius Runkauskas.

Labovic, care evoluează pe poziţia 4, a jucat în stagiunea precedentă pentru AZS Koszalin din Polonia, Aliaga Petkim din Turcia, fiind principalul marcator al ambelor formaţii, şi Al Riyadi din Liban. În vârstă de 27 de ani, sârbul se poate lăuda cu distincţia de cel mai bun tânăr debutant în prima ligă din Serbia (2006), titlul de campion european U20 (2006) şi câştigarea Cupei Serbiei alături de FMP Zeleznik (2007). De-a lungul carierei el a mai trecut pe la echipe precum Aris Salonic, Skyliners Frankfurt, Yenisey Kranoyarsk sau Nizhny Novgorod.Pelekanos este deţinător al EuroLigii, trofeu câştigat alături de Olympiacos Piraeus în 2012, an în care a cucerit şi titlul în ţara natală. Extrema de 1.98 m a evoluat nu mai puţin de 9 sezoane în cea mai valoroasă competiţie întercluburi, având 105 meciuri la activ. În 2007, a îmbrăcat maioul Greciei la EuroBasket, iar în 2008 a participat la Summer Olympic Games. Ultimele două sezoane grecul le-a petrecut la Aris Salonic, în acest an disputând finala Cupei împotriva lui Panathinaikos. El a mai jucat o singură oară în afara Republicii Elene, în stagiunea 2007-2008, la Real Madrid.

Runkauskas vine la Ploieşti de la vicecampioana din LKL, Neptunas Klaipeda, şi este comparat cu compatriotul său Arvydas Cepulis. Lituanianul de 28 de ani şi-a dobândit titulatura de snipper, fiind triplu câştigător al LKL Three-point Shootout Champion, în 2008, 2013 şi 2014.

Pe lângă cei trei nou veniţi, campioana a prelungit contractele a doi din stranierii care au evoluat în stagiunea trecută la Ploieşti, Gerald Lee şi Jonte FLowers, precum şi a lui Levente Szijarto.


No comments:

Post a Comment