Sunday, August 10, 2014

Digi Sport transmite partida Slovacia - România

România debutează duminică, 10 august, în Grupa F a preliminariilor pentru EuroBasket 2015 pe terenul Slovaciei. În celălalt meci al grupei, Suedia primeşte vizita Letoniei. "Tricolorii" nu s-au mai calificat de 27 de ani în elita abschetului continental.

Faţă de lotul lărgit convocat iniţial din lotul de 14 nu mai fac parte Andrei Căpuşan şi Vlad Corpodean.


LOT

Octavian Popa Calotă - CSU Atlassib
Dragoş Andrei - SCM Craiova
Adrian Tudor - Steaua CSM EximBank
Mihai Paul - Steaua CSM EximBank
Andrei Mandache - U-Banca Transilvania
Levente Szijarto - CSU Asesoft
Tudor Jucan - U-Banca Transilvania
Adrian Guţoaia - CSM Oradea
Mihai Silvăşan - U-Banca Transilvania
Titus Nicoară  - Steaua CSM EximBank
Rolland Torok - BC Kormend/Ungaria
Vlad Moldoveanu - PGE Turow Zgorzelec/Polonia
Bogdan Ţibîrnă - CSM Oradea
Cătălin Baciu - U-Banca TransilvaniaTrebuie să ne focusăm asupra acestui joc şi să mergem doar la victorie. Indiferent de numele, reputaţia sau experienţa adversarului. În primul meci, vom întâlni în deplasare un adversar ambiţios şi trebuie să găsim argumente în teren pentru a învinge. - Marcel Ţenter, selecţioner România (frbaschet.ro)
Cred cu tărie că anul acesta avem o șansă foarte mare, pe care nu trebuie să o irosim... Cel mai puternic adversar, de fapt favorita grupei, este în opinia mea echipa Letoniei, cu mulți jucători cu experiență, care evoluează în campionate foarte puternice. Mai sunt Suedia și Slovacia, echipe care nu sunt de nebătut. Suedia este mai puternică, chiar dacă va fi fără jucătorii din NBA, iar la Slovacia important este dacă joacă sau nu Anton Gavel. Oricum, noi ne concentrăm pe jocul nostru, deoarece avem mare nevoie de o victorie în primul meci, atât pentru moralul și încrederea echipei, cât mai ales pentru economia calificării. Contează fiecare joc și fiecare pas pe care-l facem în această grupă. - Mihai Silvăşan, căpitan România (frbaschet.ro)

Anton Gavel este vedeta Slovaciei, un fundaş care a cucerit de patru ori la rând, în perioada 2010-2013, titlul în Bundesliga alături de Brose Baskets, iar în această vară a semnat cu noua campioană a Germaniei, Bayern München. Conform http://www.sportando.com/en/, Gavel şi-a pierdut paşaportul slovac în momentul în care a obţinut cetăţenia germană. El a jucat în ultimul amical susţinut de Slovacia, pierdut la scorul de 77-89 în faţa Iranului, fiind autorul a 21 de puncte. 

România nu este o echipa atât de slabă pe cât se spune. Am jucat împotriva unor echipe româneşti foarte puternice. Campionatul lor are valoare. Nu trebuie să ne subestimăm adversarii. - Peter Sedmak, căpitan Slovacia (basket.sk)

Partida de la Pezinok va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3 cu începere de la ora 19:00. La Campionatul European din 2015 se califică primele clasate din cele 7 grupe plus cele mai bune 6 ocupante ale poziţiilor secunde. Turneul final ar fi trebuit să fie organizat de Ucraina, însă din cauza situaţiei conflictuale din această ţară, va fi desemnată o altă gazdă. 


No comments:

Post a Comment