Saturday, August 2, 2014

Gediminas Navickas, Florin Popa şi Ciprian Mihai s-au înţeles cu Gaz Metan

Conform site-ului novatv.ro Gaz Metan a făcut primele mişcări pe piaţia transferurilor, asigurându-şi serviciile a doi români, a unui lituanian bine cunoscut în baschetul românesc şi a alţi doi stranieri.
Florin Popa a evoluat în ultimele două sezoane alături de Timba Timişoara în Liga Naţională, echipă la a cărei promovare a contribuit decisiv în 2012. În ediţia precedentă a campionatului, fundaşul în vârstă de 27 de ani a avut medii de 9.9 puncte, 3.1 recuperări şi 1.9 pase decisive pe meci. Ciprian Mihai vine la Mediaş de la Concordia Chiajna, club care s-a retras de pe prima scenă a baschetului românesc. Pivotul de 24 de ani şi 2.03 metri a mai evoluat în trecut la echipe precum Steaua, Dinamo sau CSŞ Giurgiu.


Gediminas Navickas şi-a făcut deja un nume în România. Conducătorul de joc din Lituania a ajuns prima oară la CSM Oradea, în octombrie 2011, evoluând pentru bihoreni un sezon şi jumătate, până în decembrie 2012 când s-a transferat la BC Mureş. Alături de "tigri" el a cucerit titlul de vicecampion în 2013, plecând apoi în Bulgaria la Balkan Botevgrad. Navickas a revenit în "junglă" la începutul acestui an, terminând pe ultima treaptă a podiumului campionatul trecut împreună cu echipa antrenată de Srecko Sekulovic.

De asemenea, li se alătură medieşenilor americanul Doug Plumb de la Zalakeramia ZTE KK din Ungaria şi rusul Aliaksandr Pustahvar, cara ultima oară a evoluat la Dinamo Moscova.

No comments:

Post a Comment