Friday, August 29, 2014

Mihai Silvăşan: "Am să păstrez lucrurile pozitive ale acestei campanii"

În ciuda unui parcurs foarte bun în Grupa F a preliminariilor pentru EuroBasket 2015, România a ratat calificarea la turneul final. "Tricolorii" au avut un bilanţ de 4 victorii şi 2 înfrângeri, clasându-se pe poziţia a doua, după Letonia. 

La EuroBasket 2015 s-au calificat câştigătoarele celor 7 grupe precum şi cele mai bune 6 echipe de pe locul secund. Din păcate, Naţionala lui Marcel Ţenter a fost marea ghinionistă a preliminariilor. România nu a mai fost prezentă la un turneu final continental din 1987. 

Îmi pare rău pentru acest eșec, dar pot spune că sunt mândru de echipa națională, de colegii mei și de antrenori. Din păcate, nu am putut obține o calificare istorică la EuroBasket. Am terminat calificările cu patru victorii, dar vom urmări EuroBasket 2015 la televizor. Este frustrant! Am să păstrez lucrurile pozitive ale acestei campanii de calificare: progresul și îmbunătățirea jocului nostru față de ultimii ani. Am făcut tot posibilul în aceste două luni, ne-am antrenat și am jucat la cel mai bun nivel al nostru, dar nu a fost suficient. Se pare că, încă nu avem experiență necesară și, poate, valoarea pentru a lupta, joc după joc, cu echipe, cum ar fi Letonia, una dintre echipele de top din Europa. Asta e, trebuie să mergem mai departe. Totodată, suntem atât de recunoscători fanilor noștri. Au fost din nou uimitori și ne-au susținut până în ultima clipă! - Mihai Silvăşan, căpitan România (frbaschet.ro)
Am avut niște rezultate bune și trebuie să fim mândri de ceea ce am realizat până acum, chiar dacă plecăm acasă cu un gust foarte amar, pentru că nu știu când am mai fost așa aproape de o calificare. A fost o grupă echilibrată, noi am prestat un joc foarte bun, am fost echipă de la început și până la sfârșit, ceea ce s-a văzut și pe teren, și cred că trebuie să luăm din această campanie tot ce a fost mai frumos. - Andrei Mandache, jucător România (frbaschet.ro)

No comments:

Post a Comment