Tuesday, August 5, 2014

Nemanja Maric: "Liga Naţională este peste campionatul din Slovacia"

România va debuta pe 10 august în Grupa F a preliminariilor pentru EuroBasket 2015 în deplasare la Pezinok. Familiar cu baschetul din Slovacia este Nemanja Maric, care după ce s-a despărţit de SCM Craiova în a doua parte a sezonului precedent a evoluat la Edymax SPU Nitra.

Fundaşul sârb a făcut pentru dabaschet.com o comparaţie între Liga Naţională şi Slovak Extraliga, aşteptându-se la o dublă strânsă la nivelul Naţionalelor.Din câte ştiu Slovacia are o echipă competitivă. Cred că va fi o luptă echilibrată, iar România are cu siguranţă şanse la victorie. Dacă vorbim despre competiţiile interne din cele două ţări, cred că Liga Naţională este cu câţiva paţi înainte. În campionatul românesc sunt în primul rând mai multe formaţii şi, cel mai important, sunt mai multe echipe apropiate ca valoare care pot oricând să obţină victorii una în faţa celeilalte. Este mai bune şi din punct de vedere financiar şi în ceea ce priveşte condiţiile. Cluburile investesc din ce în ce mai mult şi este satisfăcător să vezi cum campionatul devine mai puternic de la un an la altul. 

Maric a mărturisit că îi este dor de ţara în care a jucat aproape 7 ani, între 2005-2007 şi 2009-2014 la CSM Oradea, şi 2013-2014 la SCM Craiova,

În momentul de faţă mă antrenez intens ca să fiu pregătit pentru sezonul viitor. Vreau să îmi aduc corpul în cea mai bună formă pentru a juca la nivelul aşteptat. Îmi lipseşte România şi cel mai mult îmi este dor de prietenii pe care mi i-am făcut acolo. Sunt oameni de care m-am apropiat în timp care şi care sunt speciali pentru mine. 
No comments:

Post a Comment