Wednesday, August 6, 2014

Păltinişanu va conduce Academia BCT. "Timişoara merită o şcoală de baschet"

În vârstă de 34 de ani, Dan Păltinişanu a decis să-şi încheie în această vară, după un ultim sezon petrecut la BC Mureş, cariera de jucător profesionist pentru a prelua funcţia de director a noii academii a clubului pentru care a evoluat peste un deceniu, BC Timişoara.

Fizic, aș mai fi putut juca, chiar am avut oferte, dar nu am mai vrut să stau departe de familie. Academia BC Timișoara a fost argumentul de a mă întoarce acasă, mai ales că managerul Leontin Demaio m-a sunat din timp, când campionatul mai era în desfășurare. Mi-a spus că dacă renunț la activitatea de jucător, s-a gândit la mine pentru postul de director al Academiei, că am poarta deschisă oricând. Prin urmare, ne-am întâlnit, mi-a expus ideile sale, care mi s-au părut interesante, așa am decis să accept. Timișoara posedă resurse considerabile și merită să aibă o școală de baschet redutabilă. De fapt, acesta este viitorul: echipele să crească jucători și să-i promoveze, nu să-i cumpere. Va fi tot mai greu în sport, iar cine poate crește baschetbaliști de valoare va avea un avantaj tot mai mare.

Conform bctimisoara.ro"Academia BC Timișoara va funcționa din septembrie, iar până atunci se vor mai organiza două selecții, la 30 august și 13 septembrie, de fiecare dată de la ora 11,00, la sala Constantin Jude. Academia este dedicată copiilor între 7 și 14 ani; taxa va fi de 100 de lei/lună, iar grupa de 14 ani va fi înscrisă în Campionatul Național al acestei categorii de vârstă".

No comments:

Post a Comment