Monday, August 18, 2014

Performerii Naţionalei la mijlocul campaniei de calificare

Trei meciuri, două victorii, speranţe mari de a ajunge la un nou turneu final continental după o pauză de 27 de ani. După disputarea meciurilor tur din calificările pentru EuroBasket 2015, România se clasează pe poziţia a doua în Grupa F, "tricolorii" contabilizând victorii cu Slovacia şi Suedia şi o înfrângere pe terenul marii favorite Letonia.
În 3 partide jucate, Vlad Moldoveanu şi-a trecut în cont nu mai puţin de 40 de puncte, pentru o medie de 13.3 puncte. O medie mai bună, de 14 puncte, are Cătălin Baciu, însă pivotul celor de la U-Banca Transilvania a jucat însă în doar două meciuri. Topul coşgheterilor este completat de Mihai Silvăşan cu un total de 38 de puncte şi o medie de 12.7 şi Titus Nicoară care a pus 34 de puncte pe tabelă, având o medie de 11.3 puncte.

Acelaşi Nicoară este lider la capitolul recuperări, cu o medie de 7.3 recuperări pe meci. În ceea ce priveşte pasele decisive, pe primul loc de regăseşte Adrian Guţoaia, cu o medie de 3 asisturi.

În trei partide, echipa antrenată de Marcel Ţenter a înscris de 14 ori din spatele semicercului din 59 de încercări. De la mare distanţă au înscris Moldoveanu 5x, Silvăşan 3x, Mandache 3x, Nicoară 1x, Tudor 1x şi Guţoaia 1x.

Cel mai faultat jucător din tabăra alor noştri a fost Guţoaia, care a beneficiat de 16 aruncări de pedeapă, din care a transformat 10.

Moldoveanu, Guţoaia şi Andrei Mandache au petrecut cel mai mult timp pe teren, 86, 80, respectiv 71 de minute.

În altă ordine de idei, aproape jumătate din punctele României au fost marcate de reprezentanţi ai clujenilor de la U-Banca Transilvania, echipă care de altfel a dat cei mai mulţi jucători la Naţională. 90 de puncte din totalul de 223 au fost înscrise de Mihai Silvăşan 38, Cătălin Baciu 28, Andrei Mandache 22 şi Tudor Jucan 2.
No comments:

Post a Comment