Sunday, August 3, 2014

SCM Craiova se reuneşte luni în noua formulă

Sub conducerea lui Andjelko Mandic, antrenorul alături de care clubul din Bănie a reuşit cel mai bun rezultat din istoria clubului, clasarea pe locul 5 la finalul ediţiei 2012-2013 a Ligii Naţionale, SCM Craiova strânge adunarea luni, 4 august.

Lotul doljenilor a fost restructurat aproape în totalitate în această vară, de la echipă plecând jucători precum LeVar Seals, Miko Kovac, Sten Sokk, Bogdan Popescu, Andrei Căpuşan sau Ionuţ Drăguşin.

Cei de la SCM şi-au păstrat însă MVP-ul din ultimele două sezoane, Travis Bureau, şi au punctat serios la capitoul imagine prin repatrierea a doi stranieri care nu mai au nevoie de nici o prezentare, Zoran Krstanovic şi Uros Velickovic. Totodată în Bănia a ajuns internaţionalul român Dragoş Andrei, precum şi pivotul Santa Szabolcs.


Lista transferurilor continuă cu stranierii Nikola Vucurovic, Nikola Otovic şi Kamren Belin.

Vucurovic vine în România de la semifinalista din Muntenegru KK Toedo Tivat, el fiind al patrulea cel mai bun marcator din Superliga, cu o medie de 16.8 puncte pe meci. Extrema de 34 de ani a bifat în stagiunea precedentă şi 16 partide în Balkan League, competiţie în care a avut medii de 15.3 puncte, 4.1 recuperări şi 1.9 pase decisive. Vucurovic are în palmares titlul de campion în Macedonia, cucerit în 2012, iar în această vară a fost convocat la Naţionala Muntenegrului.

Otovic a evoluat în ultimele două sezoane în Serbia, la KK Sloga, după ce în 2012 a absolvit Caldwell University şi şi-a încheiat parcursul în NCAA. Fundaşul de 25 de ani este implicat actualmente în acţiunile reprezentativei secunde a Serbiei. Direct din NCAA ajunge în Bănie Kamren Belin. În ultimele două sezoane în care a jucat pentru Youngstown State Penguins, americanul a avut medii de 11.2 puncte, 5 recuperări şi 1.5 asisturi pe meci.

Pe lângă cei amintiţi mai sus, din lotul craiovenilor mai fac parte Cătălin Petrişor, Marius Ciotlăuş şi Andrei Damian.


No comments:

Post a Comment