Tuesday, November 18, 2014

Sasho Gruev: "Sunt la curent cu tot ce se întâmplă în campionatul românesc"

Energia Târgu-Jiu va întâlni miercuri, pe teren propriu, formaţia Lukoil Academic, în componenţa căreia se regăseşte şi Sasho Gruev, cunoscut iubitorilor baschetului din România din perioada în care a evoluat la CSU Atlassib. 


Gorjenii au înregistrat până acum în Grupa B o victorie cu Tartu Rock şi un eşec la limită cu Körmend. De cealaltă parte, vicecampioana Bulgariei, actualmente lider în campionatul din ţara vecină, cu 5 meciuri câştigate din tot atâtea posibile, a pierdut ambele dispute.

Partide dintre Energia şi Lukoil Academic va avea loc pe 19 noiembrie, cu începere de la ora 18:00 şi va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2.


Sasho, ce părere ai despre faptul că vei juca din nou în România, de data aceasta în calitate de adversar...

Sunt încântat că am ocazia să revin în România. Sper că meciul cu Energia va fi unul bun pentru noi şi interesant pentru publicul din sală.


Urmăreşti Liga Naţională?

Sunt la curent cu tot ce se întâmplă în campionatul românesc. Am mulţi prieteni acolo, ţin legătura cu ei şi urmăresc fiecare etapă. De asemenea, sunt bucuros că o să mă reîntâlnesc cu Barîş Aktaş, deoarece îmi datorează ceva după toate pariurile pe care le-a pierdut în perioada în care jucam împreună la Sibiu. :) 


Ce poţi spune despre meciul de la Târgu-Jiu?

Energia este o echipă serioasă. A câştigat Cupa în sezonul precedent şi şi-a păstrat jucătorii de bază, ceea ce este unul din cele mai importante lucruri în baschet. Au un joc bun şi ştiu că va fi un meci greu pentru noi, dar venim în România să câştigăm. 


Deşi în campionat aveţi un parcurs excelent, Lukoil Academic nu a bifat încă nici o victorie în EuroChallenge. Ce obiectiv aveţi în această competiţie, având în vedere situaţia actuală din grupa voastră?

Am început prost. În primul meci am fost în avantaj cu un minut înainte de final, însă apoi am avut nişte ratări, adversarii au înscris şi am până la urmă am pierdut. Poate a fost şi lipsă de noroc, poate a fost altceva, dar aşa e baschetul. Am cedat şi în următorul joc, aşa că avem mare nevoie de victorie la Târgu-Jiu. Obiectivele noastre nu s-au schimbat, vrem să ne calificăm în faza următoare. Ştim că e dificil, având două înfrângeri până acum, dar suntem pregătiţi 100% pentru următorul meci şi nu concepem alt rezultat decât victoria.

No comments:

Post a Comment