Monday, December 15, 2014

Doar un ghinion teribil mai poate opri Energia din drumul spre optimile EuroChallenge

Aproape calificată în optimile EuroChallenge, Energia Târgu-Jiu îşi încheie parcursul în Grupa B cu o deplasare la Sofia pe terenul celor de la Lukoil Academic. Aflaţi la prima participare într-o cupă europeană, gorjenii au calculele hârtiei de partea lor pentru a obţine o calificare remarcabilă şi pe deplin meritată în Last 16.

O victorie în Bulgaria i-ar asigura deţinătoarei Cupei României, fără alte calcule, prezenţa în faza următoare a competiţiei. Energia s-ar califica şi în cazul unul eşec, dacă ERGIS Körmend pierde în fieful liderului grupei, Tartu Rock. Dacă ai noştri pierd, iar maghiarii se impun în Estonia, cele două formaţii vor avea acelaşi număr de puncte şi coşaveraj egal în întâlniriile directe, astfel că departajarea s-ar face la coşaverajul general, care actualmente este favorabil Energiei.


Astfel, doar o catastrofă mai poate schimba soarta calificării în Grupa E. Adversarii de marţi ai gorjenilor nu sunt însă deloc de neglijat. Deşi cei de la Lukoil Academic au înregistrat o singură victorie în EuroChallenge, în campionatul din Bulgaria sunt neînvinşi, fiind lideri cu 9 rezultate pozitive.

Partida dintre Lukoil Academic şi Energia Târgu-Jiu este programată marţi, 16 decembrie, cu începere de la ora 20:30.
Rezultate Energia / Grupa B

04.11 Energia Târgu-Jiu - Tartu Rock 74-56
11.11 Körmend - Energia Târgu-Jiu 77-76
19.11 Energia Târgu-Jiu - Lukoil Academic 72-67
02.12 Tartu Rock - Energia Târgu-Jiu 66-59
09.12 Energia Târgu-Jiu - Körmend 73-72
16.12 Lukoil Academic - Energia Târgu-JiuNo comments:

Post a Comment