Sunday, December 28, 2014

Dublu câştigător al EuroLeague în locul lui Turner la Energia

Energia Târgu-Jiu a renunţat la serviciile lui Larry Turner. Pivotul american a bifat 12 partide alături de gorjeni în Liga Naţională, având medii de 9.3 puncte, 4.5 recuperări, 0.4 pase decisive, 0.8 intercepţii şi 1.1 capace pe meci.

În locul lui Turner, echipa antrenată de Antonis Constantinides l-a înregimentat pe Andreas Glyniadakis, un pivot de 2.15 metri cu o carte de vizită impresionantă. El este dublu câştigător al EuroLigii, în 2000 cu Panathinaikos şi în 2012 cu Olympiacos Piraeu, medaliat cu bronz la FIBA EuroBasket 2009 alături de prima selecţionată elenă şi de 5 ori campion al Greciei, mai având în palmares două Greek Cup, titlul şi Cupa cucerite în Kazakhstan, precum şi titlul de campion al Ciprului, câştigat în 2014 împreună cu Apoel.

Glyniadakis are şi experienţă în NBA, în a doua parte a lui 2006 jucând pentru Seattle SuperSonics, iar în 2007 a evoluat cu Boston Celtics în NBA Summer League.

Grecul vine la Târgu-Jiu din Turcia, de la Royal Halı Gaziantep.

Credeţi că un jucător ca Andreas Glyniadakis ar fi venit la Tg-Jiu dacă nu eram calificaţi în EuroChallenge? Vorbim de un jucător cu o carieră impresionantă, care a jucat la echipe de top din Europa, a jucat chiar şi în NBA şi care a câştigat două Euroligi. Este poate cel mai mare nume care a trecut vreodată pe la Tg-Jiu şi acest lucru este îmbucurător, atât pentru echipă, cât şi pentru oraş, dar şi pentru spectatori. - Antonis Constantinides, antrenor Energia Târgu-Jiu (csenergia.ro)

No comments:

Post a Comment