Saturday, December 27, 2014

Jucătorul anului 2014: Gerald Lee | Premiile DA baschet

Site-ul dabaschet.com îl desemnează cel mai bun jucător al anului 2014 din baschetul românesc pe componentul formaţiei CSU Asesoft, Gerald Lee.

În sezonul precedent, alături de ploieşteni, sportivul cu dublă cetăţenie, finlandeză şi americană, a cucerit titlul naţional şi a obţinut bronzul în Cupa României. În campionat, el a fost, la per total, al treilea coşgheter al competiţiei cu 563 de puncte puse pe tabelă în 36 de meciuri, iar în Cupă, tot la per total, a fost principalul marcator, cu 98 de puncte înscrise în 5 partide.Noua stagiune a fost deschisă de echipa antrenată de Vladimir Arnautovic printr-un nou trofeu câştigat, SuperCupa României, iar Lee a fost performerul alor săi, cu 14 puncte puncte şi 9 recuperări trecute în cont în partida cu Energia Târgu-Jiu.

În actuala ediţie a Ligii Naţionale, pivotul de 2.08 metri ocupă la finalul turului, cu o medie de 17.89 puncte pe joc, locul trei în topul coşgheterilor, având cel mai bun procetaj din campionat la aruncările de două puncte, 71.91%. El este pe poziţia a doua în clasamentul celor mai eficienţi jucători, cu un indice mediu al eficienţei de 19.22.

De asemenea, Lee este al doilea cel mai bun marcator al campioanei României în EuroCup, având o medie de 13.50 puncte pe partidă.

 În vară, Gerald Lee a participat împreună cu selecţionata Finlandei la FIBA World Cup 2014.

No comments:

Post a Comment