Wednesday, December 17, 2014

Porter Troupe: "A fost visul meu să duc Energia într-o cupă europeană"

La prima participare într-o competiţie europeană, Energia Târgu-Jiu a reuşit performaţa de a se califica în a doua fază a grupelor EuroChallenge, deţinătoarea Cupei României fiind singura din cele trei reprezentante ale Ligii Naţionale care merge mai departe.

Gorjenii au abordat ultima rundă din cadrul Grupei B la adăpostul unui avantaj de plus 31 la coşaveraj faţă de contra candidata ERGIS Körmend, însă eşecul la scor de la Sofia, 97-74 cu Lukoil Academic, combinat cu succesul maghiarilor în fieful liderului gupei Tartu Rock, le-a dat ceva emoţii alor noştri.
Porter Troupe a vorbit pentru dabaschet.com despre înfrângerea din Bulgaria, calificare şi programul supra încărcat al Energiei.


Porter, v-aţi gândit în timpul partidei de la Sofia că puteţi pierde calificarea?

Am jucat îngrozitor în Bulgaria şi au fost momente în care părea că putem pierde calificare. Am ştiut că trebuie să luptăm pentru a ne menţine în faţa celor de la ERGIS Körmend la coşaveraj.


Ce înseamnă această calificare pentru voi?

Calificarea este o performanţă fantastică atât pentru noi jucătorii, cât şi pentru club. A fost visul meu să duc Energia într-o cupă europeană şi sunt fericit că am reuşit acest lucru, iar satisfacţia este acum cu atât mai mare având în vedere că ne-am calificat în Last 16.


Aţi pierdut la scor ultimele două partide, cu U-Banca Transilvania şi Lukoil Academic, ce s-a întâmplat?

Din puncte de vedere mental nu am fost la nivelul la care trebuia. Am făcut multe greşeli mentale atât în defensivă, cât şi în atac. Acum însă că suntem oficial calificaţi în Last 16 ni s-a luat o mare greutate de pe umeri şi echipa este pregătită să joace din nou la adevăratul potenţial.


Urmează deplasarea la Târgu-Mureş, cum vezi meciul de vineri?

BC Mureş este o echipă valoroasă, care a început să joace din ce în ce mai bine după venirea lui Adamovic. Ne trebuie un joc colectiv foarte bun şi fiecare să ştie ce are de făcut în orice situaţie.


După câteva luni în care aţi jucat tot câte două meciuri pe săptămână, aproape ce nu aveţi pauză la finalul anului, dubla cu CSU Atlassib din sferturile Cupei României fiind programatâ în primele zile ale lui ianuarie. Este dificil să faceţi faţă pe tren fronturi?

E greu pentru că suntem tot pe drumuri, dar iubesc ceea ce fac şi iau totul ca pe o provocare.


No comments:

Post a Comment