Sunday, December 7, 2014

Tal Karpelesz: "Nu simţim presiune, merităm să mergem mai departe"

Formaţia Energia Târgu-Jiu are programat marţi, în EuroChallenge, un meci cât o calificare. Pe poziţia a doua în Grupa B, gorjenii primesc vizita maghiarilor de la EGIS Körmend, ocupanţi ai locului trei cu aceeaşi linie de clasament, două victorii şi două îngrângeri. În tur, echipa antrenată de Antonis Constantinides a cedat la limită în Ungaria, scor 77-76.

Deţinătoarea Cupei României, Energia, este singura reprezentată a Ligii Naţionale în EuroChallenge cu şanse de a se califica în faza următoare a competiţiei, în condiţiile în care vicecampioana CSM Oradea şi clujenii de la U-Banca Trasnilvania sunt însă în căutarea primului succes în grupe. 

Înainte de probabil cea mai mare provocare din actuala campania europeană, gorjenii au obţinut o victorie de moral în campionatul intern, 81-61 cu Timba Timişoara.

Tal Karpelesz a prefaţat pentru dabaschet.com duelul cu EGIS Körmend. Extrema româno-israeliană a lansat o invitaţie către suporterii echipei, să vină în număr cât mai mare la sală pentru a fi alături de favoriţii lor în încercarea de a obţine o calificare istorică pentru Târgu-Jiu. Energia se află la prima participare în cupele europene.


Tal, a fost meciul cu Timba atât de facil pe cât sugerează rezultatul?

Timba este o echipă bună. Meciul nu a fost unul uşor, noi ni l-am făcut uşor. Am intrat în joc cu o defensivă bine pusă la punct, antrenorul ne-a pregătit foarte bine pentru această partidă.
Având în vedere că la Körmend aţi pierdut la un singur punct, sunteţi favoriţi în returul de pe teren propriu?

Meciul de la Körmend a fost unul ciudat, toţi avem un sentiment urât când ne gândim la el. Nu pot spune că suntem favoriţi, dar cu siguranţă vom da totul pentru a câştiga. Vreau să fac un apel către toţi susţinătorii noştri, umpleţi sala şi purtaţi-ne spre victorie. Avem nevoie de voi!


Meciul de marţi are o încărcătură mare, simţiţi presiunea?

Nu simţim presiune, antrenorul are încredere în noi şi ştim ce avem de făcut. Cred că merităm să mergem mai departe, însă nimeni nu ne va da calificarea cadou, noi trebuie să obţinem marţi biletele pentru Top 16.


Revenind la Liga Naţională, până la finalul turului mai aveţi de jucat cu U-Banca Transilvania, BC Mureş şi Gaz Metan. Câte victorii crezi că puteţi scoate din aceste partide care se anunţă destul de disputate...

Luăm fiecare meci în parte, ne gândim doar la cel care urmează. Ce pot spune este că abordăm fiecare partidă la victorie şi nu ne este teamă de nimeni. Joc de joc ne propunem să avem defensivă puternică, iar în atac să ne ajutăm şi să ne bucurăm unii de ceilalţi. 


Clasament Grupa B
  1. Tartu Rock 3/1 7 p.
  2. Energia Târgu-Jiu 2/2 6 p.
  3. EGIS Körmend 2/2 6 p.
  4. Lukoil Academic 1/3 5 p.

Program şi rezultate

04.11 Energia Târgu-Jiu - Tartu Rock 74-56
11.11 Körmend - Energia Târgu-Jiu 77-76
19.11 Energia Târgu-Jiu - Lukoil Academic 72-67
02.12 Tartu Rock - Energia Târgu-Jiu 66-59
09.12 Energia Târgu-Jiu - Körmend
16.12 Lukoil Academic - Energia Târgu-Jiu

No comments:

Post a Comment