Tuesday, February 17, 2015

Stevan Milosevic: "Avem cele mai mari şanse în lupta pentru locul trei"


BCM Piteşti s-a impus în etapa a XIX-a în prelungiri în partida cu U-Banca Transilvania disputată la Cluj, scor 94-97, iar în urma acestui rezultat argeşenii au revenit pe poziţia a treia în clasament, pe care au ocupat-o şi la finalul turului.

În prima parte a campionatului, echipa din Trivale a înregistrat doar patru înfrângeri în 12 partide, dar în debutul returului băieţii lui Hristu Şapera au suferit trei eşecuri în primele patru meciuri disputate, complicându-şi astfel situaţia în ierarhie Ligii Naţionale.

În urma ultimelor rezultate, argeşenii par a-şi fi regăsit însă cadenţa. BCM Piteşti a bifat două victorii consecutive, ambele cu emoţii, una la limită pe ternen propriu, 76-75 cu SCM Craiova, iar cea de-a doua duminică la Cluj.

Stevan Milosevic a vorbit pentru dabaschet.com despre parcursul formaţiei sale în a doua parte a campionatului, deplasarea la Timişoara şi lupta pentru abordarea play-off-ului de pe locul al treilea.


Stevan, în meciul de la Cluj, cu câteva minute înainte de expirarea timpului regulamentar părea că aveţi victoria în buzunar. Partida a ajuns însă în preluniri. Ce s-a întâmplat pe final şi ce a făcut diferenţa în favoarea voastră până la urmă?

De asta este baschetul cel mai frumos sport din lume. Într-un meci, situaţia se poate schimba în doar câteva secunde, nu minute. Din fericire acum victoria ne-a revenit. În astfel de momente tot ce contează este cine îşi doreşte mai mult să câştige şi cine reuşeşte să-şi păstreze concentrarea. Cred că noi am fost superiori la aceste capitole.


Vă aflaţi după o serie de trei înfrângeri la rând, un meci câştigat la un singur punct şi o victorie în prelungiri, sunt mai greu de obţinut rezultatele pozitive în returul campionatului?

Niciodată nu e uşor. Am jucat împotriva unor echipe valoroase, nu poţi câştiga întotdeauna, mai ales lejer. Am început a doua parte a sezonului cu patru partide în 12 zile, iar acest maraton a solicitat multă energie. În plus, adversarii au început să ne cunoască şi să pregătească mai bine meciurile cu noi. De asemenea, ni s-au alăturat câţiva jucători noi care au avut nevoie de puţin timp de adaptare. Toate aceastea nu reprezintă scuze, ci sunt factori care ne-au influenţat jocul. Perioada mai dificilă este însă acum de domeniul trecutului, am revenit pe drumul pe care trebuie să-l urmăm. Tot ce trebuie să facem este să ne respectăm planul de joc.


Având în vedere că, în ceea ce priveşte sezonul regulat, primele două poziţii în clasament sunt ca şi adjudecate de Steaua şi CSU Asesoft, cum vezi bătălia pentru locul trei?

Nu poţi prezice 100% rezultatele în baschet, dar în acest moment consider că avem cele mai mari şanse în lupta pentru locul trei. Nu va fi simplu, deoarece în cursa pentru ultima treaptă a podiumului se află echipe foarte bune, dar sunt destul de sigur că dispunem de toate armele necesare pentru a ne menţine pe poziţia a treia până la sfârşitul returului.


Urmează confruntarea cu BC Timişoara, porniţi cu şansa a doua având în vedere că jucaţi în deplasare?

Nu pot să spun că timişorenii sunt favoriţi. Au un lot bun şi îi respect, faptul că joacă acasă le dă un avantaj, însă noi suntem într-o situaţie favorabilă şi dacă jucăm cum ştim sunt sigur că vom câştiga. Cred că va fi un meci foarte interesant.


No comments:

Post a Comment