Sunday, March 8, 2015

Aliaksandr Pustahvar: "Trebuie să ne câştigăm toate meciurile"

Derby-ul judeţului Sibiu, programat miercuri, 11 martie, este extrem de important în ecuaţia calificării în play-off. Gaz Metan şi CSU Atlassib ocupă actualmente locurile 9 şi 10 în clasament, cu un bilanţ identic de câte 9 victorii şi 11 înfrângeri. În tur, medieşenii au câştigat acasă cu 77-74.

Partida din Sala Trasnilvania nu s-a putut disputa în acest weekened din cauza confruntării din Cupa Davis dintre România şi Israel. Echipa antrenată de Ovidiu Tealabă maia re programate alte trei partide în cadrul returului Ligii Naţionale, cu Steaua CSM EximBank, Timba Timişoara şi Energia Târgu-Jiu.

Principalul marcator al Gaz Metanului, cu o medie de 17.6 puncte pe meci, Aliaksandr Pustahvar, a vorbit pentru dabaschet.com despre deplasarea la Sibiu, sfârşitul sezonului regulat şi calculele pentru play-off.


Aliaksandr, cât de important este meciul de la Sibiu în lupta pentru play-off?

Pentru noi toate meciurile sunt importante. Iar cel cu CSU Atlassib în mod special, deoarece este următorul. Va fi un joc dificil deoarece toată lumea îşi doreşte să ajungă în play-off. Ei joacă acasă, ceea ce înseamnă că au un mic avantaj, dar mergem acolo să câştigăm.


Mai aveţi de jucat patru partide, de câte rezultate pozitive crezi că aveţi nevoie pentru a vă asigura o clasare în primele opt locuri?

Consider că avem nevoie de victorii în toate meciurile. Dar, trebuie să luăm fiecare partidă în parte. Acum ne gândim doar la confruntarea cu CSU Atlassib.


Vă preocupă rezultatele contracandidatelor, ca de exemplu eşecul celor de la CSM Oradea la Craiova?


Încercăm să ne concentrăm doar pe jocul nostru. Dar, dacă sunt rezultate care ne ajută, nu putem decât să fim recunoscători. Este un campionat interesant. Toate echipele se bat pentru victorii şi nu poţi să ştii dinaintea unui meci cum se va termina.

No comments:

Post a Comment