Sunday, March 8, 2015

Louis Darby: "Avem şanse mari să ajungem în semifinalele EuroChallenge"

Energia Târgu-Jiu se află în faţa celei mai importante săptămâni din istoria clubului. După o calificare istorică în sferturile EuroChallenge, echipa antrenată de Antonis Constantinides se luptă pentru un loc în Final Four-ul celei de-a treia cea mai puternică competiție de baschet masculin din Europa.


Câştigători ai Grupei I, gorjenii vor da piept cu echipe de pe doi în Grupa J şi ocupanta locului 8 în Franţa, Le Mans. Primul meci se va disputa pe 10 martie la Târgu-Jiu, returul două zile mai târziu în Hexagon, iar decisivul, daca va fi cazul, pe data de 17 în fieful alor noştri.

De la ultima partidă în EuroChallenge, gorjeii au bifat trei victorii consecutive în Liga Naţională, cu CSU Atlassib, Steaua CSM EximBank şi Timba Timişoara.

Louis Darby a vorbit pentru dabaschet.com despre seria cu Le Mans, parcursul excelent de până acum al Energiei în EuroChallenge şi şansele echipei sale de a se califica în faza semifinaleleor.


Louis, a fost partida cu Timba un exerciţiu bun înainte de confruntarea cu Le Mans?

Meciul cu Timba a fost unul greu. S-a jucat foarte devreme, la o oră cu care nu suntem obişnuiţi. Nu tratăm nici un meci ca pe un antrenament.


Ce ştiţi despre francezi?

Seria cu Le Mans va fi una dificilă. Au avut evoluţii foarte bune atât în EuroChallenge, cât şi în campionatul Franţei. Sunt o echipă cu multă experienţă.


Cât de mult contează că jucaţi primul meci la Târgu-Jiu?


E foarte important că jucăm primul meci acasă. În EuroChallenge am pierdut o singură dată pe teren propriu, aşa că sunt optimist în privinţa şanselor noastre. Nu ne va fi uşor să jucăm două meciuri în trei zile, dar nu avem de ales.


Ce şanse aveţi de a vă califica mai departe?


Avem şanse mari să ajungem în semifinale. Totul depinde doar de noi. Trebuie să luptăm din toate puterile pentru a ne califica mai departe.


Care este reţeta succesului vostru în actuala ediţie a EuroChallenge?
  
Cheia succesului este că ne-am concentrat la maxim timp de 40 de minute în fiecare meci.


Ce ar însemna pentu tine şi Energia o calificare în semifinale?

Calificarea în Final Four ar înseamna extrem de mult pentru mine şi colegii mei, deoarece este o oportunitate cu care poate nu o să ne mai întâlnim niciodată. Încercăm să obţinem tot ce este mai bun din această experienţă.

No comments:

Post a Comment