Friday, March 13, 2015

Tal Karpelesz: "Va fi un meci ca o finală pentru ambele echipe"

După primele două partide ale seriei cu Le Mans din cadrul fazei sferturilor EuroChallenge, scorul la general între gorjeni şi ocupanta locului opt în Franţa este de 1-1.

Echipa antrenată de Antonis Constantinides s-a impus categoric acasă la 84-60, dar a cedat în deplasare cu 79-68, iar decisvul se va disputa marţi la Târgu-Jiu, cu începere de la ora 19:00.

Între timp, Energia va primi duminică vizita formaţiei U-Banca Transilvania. Meciul este programat la 17:45. Tal Karpelesz a vorbit pentru dabaschet.com despre partida cu clujenii şi decisivul cu Le Mans.


Tal, după victoria facilă din primul meci, v-au surpris francezii în returul de la Le Mans?


A fost un meci foarte dificil pentru noi, în EuroChallenge e greu să câştigi în deplasare. Nu am avut destulă energie pentru a câştiga acest meci.


Sunteţi favoriţi în decisiv, având în vedere că jucaţi acasă?

Marţi va fi un meci ca o finală pentru ambele echipe. Sunt convins că suporterii noştri vor umple sala şi ne vor împinge spre victorie. Nu există o favorită, totul se decide într-un singur joc şi orice se poate întâmpla. Noi vom face tot ce depinde de noi pentru a câştiga.


Ce poţi spune despre confruntarea cu U-Banca Transilvania?

Suntem singura echipă din Liga Naţională care încă joacă în Europa, reprezentăm România şi baschetul românesc. Am fi vrut să reprogramăm meciul de duminică pentru a avea timp să ne antrenăm pentru decisivul cu Le Mans, dar nimeni nu a vrut să ne dea vreun ajutor în acest sens. Sunt însă sigur că împreună cu antrenorul vom pregăti perfect jocul împotriva clujenilor şi ne vom impune.


În acest moment, vă focusaţi mai mult pe campionat sau pe EuroChallenge?


Ne concentrăm pe fiecare joc în parte, indiferent de competiţie. Suntem o echipă profesionistă şi abordăm toate meciurile doar cu gândul la victorie.

No comments:

Post a Comment