Tuesday, April 7, 2015

Duel în familie. Fraţii Milosevic, faţă în faţă în lupta pentru semifinale Ligii

Confruntarea dintre Energia Târgu-Jiu şi BCM Piteşti din sferturile Ligii Naţionale va avea o încărcătură specială pentru doi dintre jucătorii care se vor afla faţă în faţă, Nemanja Milosevic şi Stevan Milosevic. Nu este o coincideţă de nume, ci o legătură de sânge.

Nemanja Milosevic a venit în România în februarie 2014, în curtea formaţiei Engeria Târgu-Jiu, la care evoluează în continuare. Fratele său cu doi ani mai mare i s-a alătura în Liga Naţională câteva luni mai târziu, în vara anului trecut, semnând cu BCM Piteşti.

Cei doi au reuşit repede să-şi facă un renume în baschetul românesc. Alături de gorjeni, muntenegreanul de 2.04 m a cucerit în sezonul precedent Cupa României, iar în actuala stagiune a contribuit decisiv la calificarea istorică a echipei antrenate de Antonis Constantinides în Final Four-ul EuroChallenge. De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, el a participat la All Star Game, fiind desemnat MVP-ul meciului stelelor.

De cealaltă parte, Stevan Milosevic a fost unul dintre cei mai în formă baschetbalişti de-a lungul sezonului regulat. Lider la capitolul rebounds, cu nu mai puţin de 241 de recuperări reuşite în 24 de partide, pivotul de 2.11 m este al patrulea cel mai eficient jucător din campionat, cu medie a indicelui eficienţei de 19.17. Mai mult decât atât, în jocul dintre BCM Piteşti şi Steaua CSM EximBank, încheiat cu victoria argeşenilor la 85-79, el a stabilit maximul de recuperări realizate într-un singur meci, 22.

Nemanja şi Stevan au vorbit pentru dabaschet.com despre cum este să fie adversari şi cine va rămâne în cursa spre titlul naţional.


Cum vedeţi seria dintre Energia şi BCM Piteşti, porneşte una dintre cele două formaţii ca favorită?

Nemanja: Este un duel dificil pentru ambele formaţii, dar în acelaşi timp cu siguranţă foarte interesant. Ne-am impus în cele două jocuri de până acum, dar asta nu mai are nici o importanţă acum că începe play-off-ul. Ambele formaţii sunt puternice şi oricare se poate califica mai departe, dar noi avem avantajul terenului propriu şi trebuie să profităm de el.

Stevan:
Va fi o serie foarte interesantă. Am pierdut cele două meciuri cu ei din sezonul regulat, astfel că suntem mai motivaţi să demonstrăm că acele eşecuri s-au datorat unor zile mai proaste. Sunt sigur că suporterii vor avea parte de un baschet de calitate şi sper că ne vom asigura prezenţa în faza următoare. Ei au avantajul terenului propriu, dar avem şansele noastre şi vom lupta cu toate armele de care dispunem.


Aţi mai fost înainte adversari? Dar, colegi de echipă?

Nemanja: Suntem pentru prima oară în postura de adversari. Am jucat împreună timp de doi ani, la începutul carierelor noastre, la Buducnost-Podgorica, şi într-o vară la prima reprezentativă a Muntenegrului.

Stevan: Nu, în România am jucat pentru prima oară unul împotriva celuilalt. Am fost coechipieri acum câţiva ani la Naţională, precum şi la Buducnost când eram mult mai tineri.


Cum au fost pentru voi partidele dintre Energia şi BCM Piteşti din sezonul regulat?

Nemanja:
Cum era pentru prima oară când ne aflam în această situaţia, nu am ştiut la ce să mă aştept. Dar, a fost mai bine decât m-aş fi gândit. Vrei ca echipa ta să câştige, în acelaşi timp speri ca fratele tău să joace bine. Când jocul începe suntem însă doi jucători în tabere diferite şi fiecare se bate pentru victoria echipei sale.

Stevan: A fost cu siguranţă un sentiment ciudat. Cel mai bun scenariu era ca eu să joc bine, fratele meu să joace bine, iar noi să câştigăm. Şi era greu să se întâmple toate. Oricum, el a câştigat cele două partide, acum e rândul meu.


Descrieţi-vă unul pe celălalt ca jucători.


Nemanja: Este un baschetbalist foarte puternic, care domină sub panou. E masiv, impunător, dar în acelaţi timp flexibil. Este un pivot cu multe calităţi.

Stevan: Este cea mai bună extremă de forţă din campionatul românesc. Puternic, atletic, agresiv, îşi cunoaşte jocul şi ştie cum să se mişte pe teren. În acest sezon şi-a îmbunătăţit procentajul la aruncările de trei puncte. Poată se facă orice. E o bestie!


Ce vă uraţi înainte de debutul play-off-ului?

Nemanja: Îi doresc fratelui meu să aibă evoluţii bune în sferturi, dar Energia să se califice în semifinale.

Stevan: Îi urez lui Nemanja să câştige trofeul EuroChallenge şi să fie MVP-ul turneului final în această competiţie.


No comments:

Post a Comment