Tuesday, April 21, 2015

Pankracije Barac: "Ar fi nesportiv să nu cred că putem bate tot"

Steaua CSM EximBank şi BC Mureş se vor duela pentru un loc în ultimul act al Ligii Naţionale. În sferturi, echipa din capitală a trecut cu 3-0 de vicecampioana CSM Oradea, în timp ce băieţii lui Audrius Prakuraitis au dispus tot la zero de U-Banca Transilvania.

Cele două formaţii s-au întâlnit deja de nu mai puţin de şase ori în actualul sezon, împărţindu-şi până acum frăţeşte victoriile. Pe lângă dubla din campionat, acestea s-au întâlnit atât în optimile, cât şi în sferturile Cupei României. În primul tur, bucureştenii au avut câştig de cauză, dar "tigrii" li s-au alăturat în faza următoare a competiţiei în calitate de "lucky losers", oprindu-i apoi din drumul spre Final Four.

Principalul marcator al Stelei, Pankracije Barac, a vorbit pentru dabaschet.com despre seria cu CSM Oradea şi semifinalele campionatului.


Pankracije, cum te simţi după calificarea în semifinale obţinută în urma a trei victorii aproape la limită cu CSM Oradea?

Bineînţeles că sunt fericit, am fost pe primul sau al doilea loc tot sezonul, ar fi fost o mare dezamăgire dacă nu ne-am fi calificat în semifinale. Nu a fost deloc uşor, toate cele trei partide au fost foarte strânse, dar cred că per general am fost echipa mai buna şi am meritat să câştigăm.


Aveţi deja un istoric cu BC Mureş în actualul sezon, aţi jucat 6 partide, fiecare echipă având câte trei victorii. Cui îi e rândul să câştige?


Sper că este rândul nostru, eliminarea din Cupă a fost foarte ciudată având în vedere că noi îi eliminasem în faza anterioară. Acum însă vrem să le întoarcem favoarea. E greu de prezis în câte meciuri se va încheia seria, atâta timp cât noi mergem în finală orice variantă de scor îmi convine.


Care sunt punctele forte ale târg-mureşenilor?

Joacă mult mai bine de când au schimbat antrenorul şi au avut şi câteva modificări inspirate de lot. Sunt acoperiţi pe toate poziţile, au o echipă echilibrată şi cu multă experienţă.


Ce trebuie să schimbaţi în jocul vostru faţă de ultima partidă cu BC Mureş, pe care aţi pierdut-o?

La ultimul meci noi nu am fost într-o zi bună, printre altele am stat prost la capitolul aruncări. Trebuie să abordăm jocurile cu mai multă energie, cu o defensivă pick and roll mai bună şi să recuperăm cât mai multe mingi.


Din semifinala CSU Asesoft - Energia, cine crezi că va ajunge în finală?

Cred că Energia se va califica mai departe, deoarece au banca mai lungă, iar cei de la CSU Asesoft nu traversează cea mai bună perioadă. Echipa din Târgu-Jiu a avut evoluţii constante pe tot parcursul sezonului şi a demonstrat şi în EuroChallenge că are un antrenor foarte bun şi jucători valoroşi.


Din cele patru semifinaliste, pe care echipă o consideri favorită la titlu?


Nu ştiu ce să spun, în sezonul regulat s-a văzut că toată lumea poate bate pe oricine, iar acum noi şi ploieştenii avem probleme cu accidentările. Dar, ar fi nesportiv din partea mea să nu cred că noi putem câştiga toate meciurile.

No comments:

Post a Comment