Monday, April 27, 2015

Tal Karpelesz: "Am simţit că suntem destul de buni pentru a face performanţă"

După succesul istoric din EuroChallenge, respectiv cucerirea medaliilor de bronz, cei de la Energia Târgu-Jiu se pregătesc pentru semifinalele Ligii Naţionale. Gorjenii se vor lupta pentru un loc în marea finală cu CSU Asesoft, ocupanta primei poziţii la finele sezonului regulat.

Primele două partide ale seriei se vor disputa la Ploieşti, miercuri, 29 aprilie, cu începere de la ora 19:45, şi joi, 30 aprilie, de la 18:00.

Tal Karpelesz a vorbit pentru dabaschet.com despre Final Four-ul de la Trabzon şi dubla cu CSU Asesoft. În Turcia, echipa antrenată de Antonis Constantinides a pierdut cu 63-83 în faţa gazdelor de la TS Medical Park, pentru a dispune apoi în finala mică, scor 83-80, de Fraport Skyliners Frankfur.


Tal, dacă ar fi zis cineva la începtul sezonului că o să terminaţi pe locul trei, ce părere ai fi avut?

Dacă ar fi spus cineva că o să ocupăm locul trei în EuroChallenge, m-aş fi gândit că ar trebui să avem un parcurs excepţional. O dată cu trecere timpului, meci după meci, toată echipa şi antrenorul am simţit că putem obţine rezultate importante, că suntem destul de buni pentru a face performanţă. Vreau să felicit pe această cale toţi membrii echipei şi a stafului tehnic pentru efortul depus şi toată munca, prin care au făcut acest succes posibil.


A fost greu să vă regrupaţi după eşecul cu TS Medical Park din semifinale?


Într-adevăr, din punct de vedere mental a fost destul de greu să fim la capacitate maximă pentru finala mică, dar avem un lot compus din mari caractere, suntem luptători şi nu putem decât să dăm 100% de fiecare dată când intrăm pe parchet. Aşa am reuşit să câştigăm.


E normal să fiţi euforici după o asemenea performanţă, dar puteţi revenii cu picioarele pe pământ, având în vedere că dubla cu CSU Asesoft bate la uşă?

Suntem foarte fericiţi şi tocmai de asta cred că e cel mai bun moment pentru meciurile de la Ploieşti. Avem tot respectul pentru adversari, mai ales pentru că au fost campioni de 10 ori în ultimii 11 ani, dar mergem acolo pentru a ne face jocul şi pentru a obţine cât mai multe victorii.


De ce aveţi nevoie pentru a vă impune în fieful campionei?

Vrem să ne apărăm cât mai bine şi să nu-i lăsăm să înscrie prea mult. Sunt convins că antrenorii ne vor pregăti cum trebuie pentru aceste meciuri şi sper că vom avea şi suporteri alături de noi.

No comments:

Post a Comment