Tuesday, May 19, 2015

Louis Darby, la final de carieră

La finalul celui mai prolific sezon din istoria clubului, Energia Târgu-Jiu se desparte de unul dintre cei mai emblematici jucători care au îmbrăcat maioul gorjenilor. În vârstă de doar 31 de ani, Louis Darby a decis să pună punct carierei profesioniste.

La fel ca şi Porter Troupe, Darby a ajuns la Târgu-Jiu în 2008, în primul sezon al Energiei în prima ligă. De atunci, cu excepţia unor întreruperi în care a evoluat la BCM Piteşti sau în Cipru la Keravnos, el a fost unul din oamenii de bază ai gorjenilor şi cu siguranţă unul dintrei cei mai spectaculoşi baschetbalişti care au trecut prin Liga Naţională. El a câştigat de două ori concursul de slam-dunk din cadrul All Star Game România, în 2011 şi în 2015.

Darby a contribuit decisiv la cele mai mari performanţe ale Energiei, cucerirea Cupei României în 2014, obţinerea medaliilor de bronz în EuroChallenge în actualul sezon precum şi clasarea pe podiumul Ligii Naţionale, în urma câştigării finalei mici cu Steaua CSM EximBank.

Decizia lui Darby este a doua retragere marcantă din baschetul românesc, după cea a lui Mihai Silvăşan, căpitanul formaţiei U-Banca Transilvania şi al Naţionalei anunţând la rându-i că a ajuns la final de carieră.

No comments:

Post a Comment