Sunday, June 28, 2015

Oliver Popovic: "Îmi doresc să realizez lucruri bune la Craiova"

SCM Craiova va începe noul sezon competiţional cu un nou tehnician pe bancă. Oliver Popovic este înlocuitorul lui Andjelko Mandic la cârma doljenilor.

Ca jucător, tehnicianul sârb are în palmares performanţe precum titlul de campion al Iugoslaviei, în 1987, 1989 şi 1998, câştigarea Cupei Serbiei în 1989, titlul de vicecampion al Rusiei în 2002 şi al Greciei în 2004, cucerirea bronzului în Cupa Campionilor în 1988 sau jucarea finalei în EuroChallenge în 2004.

De-a lungul carierei de antrenor, Popovic a trecut pe la formaţii precum Tamis Pancevo, Mega Belgrad, Vizura Belgrad, Khimik Yuznhny sau Swiss Lions Vrsa, el ocupând şi funcţia de selecționerul echipei universitare a Serbiei, alături de care a obținut locul trei la Jocurile Universitare de la Kazan, din 2013.

Am acceptat oferta de a prelua echipa de baschet masculin S.C.M.” U” Craiova având numai referințe bune despre baschetul românesc, care a crescut foarte mult ca imagine și ca valoare în ultimii ani. La Craiova, de asemenea, am înțeles ca odată cu construcția noii săli si cu rezultatele bune din ultimii ani ale echipei, interesul pentru baschet este unul important si acesta trebuie menținut si dezvoltat. Clubul de la Craiova este unul serios si bine văzut aici în Serbia. Știu că aparține Primăriei orașului și acest lucru este de lăudat pentru ca se creează astfe o stabilitate a activității sportive, de care este nevoie în permanență. Îmi doresc să realizez împreună cu staff-ul meu lucruri bune la Craiova, cunosc faptul că suporterii sunt pătimași și mari iubitori de sport, dar o echipă se construiește pas cu pas, etapă cu etapă și sper sa realizăm un proiect frumos pentru sezoanele viitoare. - Oliver Popovic, antrenor SCM Craiova (baschetcraiova.ro)

No comments:

Post a Comment