Thursday, September 24, 2015

Meciul cu Energia ar putea fi unul de adio pentru BC Timişoara. "Leii", în pragul desfinţării

BC Timişoara se confruntă cu probleme financiare grave şi se află în pragul colapsului. Redăm mai jos un comunicat oficial vizavi de situaţia în care se află "leii" din Banat.

Echipa antrenată de Dragan Petricevic va disputa joi, 24 septembrie, returul cu Energia Târgu-Jiu din cadrul optimilor Cupei României. În prima manşă, bănăţenii au cedat cu 65-59. Conducerea clubului a anunţat că intrarea va fi liberă. Cei care şi-au cumpărat deja bilet, îşi vor putea recupera banii "în ziua meciului, de la intrarea sportivilor sau a doua zi, de la sediul clubului, Casa Tineretului, între orele 10,00-12,00" (bctimisoara.ro).
 Consiliul director al clubului BC Timișoara, întrunit astăzi, 23 septembrie 2015, în contextul situației dificile create prin blocarea finanțării de către Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș (asociați ai Asociației Baschet Club Timișoara), a analizat posibilitățile de continuare a activității în perioada imediat următoare precum și alternativele pe care clubul le pe termen mediu și lung. În urma deciziilor inițiale emise de Curtea de Conturi Timișoara, atât Consiliul Local Timișoara cât și Consiliul Județean Timiș se află în imposibilitatea de a onora sprijinul financiar alocat prin hotărâri de consiliu și bugete aflate în vigoare. Aceste decizii au fost contestate de autoritățile publice locale urmând ca opinia finală a Curții de Conturi a României să fie transmisă în cel mai scurt timp. Având în vedere situația gravă existentă, Consiliul Director face un apel la mediul de afaceri timișorean, parte a comunității locale, să sprijine financiar clubul pe o perioadă limitată astfel încât tradiția baschetbalistică timișoreană să nu fie întreruptă. În acest sens, Consiliul Director va transmite în cursul zilei de azi o scrisoare oficială companiilor din Timișoara pentru sprijinirea acestui demers. BC Timișoara a devenit în timp un club emblematic pentru sportul timișorean. Câștigător al Cupei României, participant în repetate rânduri în competiții europene, clubul a onorat numele Timișoarei atât în plan intern cât și la nivel internațional. Mai mult, BC Timișoara contribuie la popularizarea și dezvoltarea sportului de masă în Timișoara. Multiplele titluri naționale de juniori precum și Academia de Baschet la care numeroși copii și tineri intră în contact cu sportul reprezintă contribuții valoroase aduse Timișoarei. În sensul celor expuse mai sus, Consiliul Director al clubului BC Timișoara a decis să încerce continuarea activității prin prezentarea echipei la jocurile imediat următoare în speranța că apelul adresat mediului de afaceri timișorean va avea un ecou pozitiv și că opinia finală a Curții de Conturi a României se va dovedi favorabilă autorităților publice locale.

No comments:

Post a Comment