Monday, September 28, 2015

Stranierii au plecat, Petricevic rămâne. BC Timişoara luptă pentru supravieţuire

BC Timişoara s-a despărţit de aproape toţi jucătorii de bază, însă echipa de pe Bega va continua în Liga Naţională. Tehnicianul Dragan Petricevic a decis să nu abandoneze nava care stă să se scufunde.

Redăm în cele ce urmează un comunicat emis de clubul bănăţean vizavi de situaţia actuală a echipei.
Având în vedere situația foarte dificilă cauzată de blocarea în acest moment a finanțării de la Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș, am hotărât să ne despărțim de jucătorii străini pe care i-am avut la dispoziție, Barovic, Shiloh, Low, Nikolov și Milosevic, precum și de unul dintre cei mai longevivi baschetbaliști, Bogdan Popescu. Am luat această decizie pentru a le da jucătorilor posibilitatea de a-și găsi club înaintea debutului de sezon. De altfel, cei mai mulți dintre cei enumerați sunt deja jucătorii altor cluburi. În ceea ce îl privește pe Kentwan Smith, vom decide zilele următoare dacă îl vom păstra sau nu. În aceste condiții deosebit de grele pentru club, apreciem caracterul de care au dat dovadă acești jucători, înțelegând situația și acceptând despărțirea în condiții amiabile.
Antrenorul Dragan Petricevic a acceptat să rămână la Timișoara, în tentativa de a constitui o echipă cu care să ne prezentăm onorabil. Pentru că dorim să nu întrerupem tradiția baschetului masculin de ligă întâi la Timișoara, vom continua în Liga Națională și vom încerca în cel mai scurt timp să formăm o echipă – desigur, în limita posibilităților – cu care să ne prezentăm decent. Din păcate pentru noi, suntem nevoiți să renunțăm la obiectivele de performanță și să acceptăm ideea că vom pleca la drum cu o echipă care va avea de departe cel mai mic buget din România. Vom continua să lucrăm pentru Timișoara și contăm pe sprijinul suporterilor în aceste momente cruciale. 
Asociația Baschet Club Timișoara 27 septembrie 2015 (bctimisoara.ro)

No comments:

Post a Comment