Thursday, November 5, 2015

Horia Păun: "Sperăm să aducem EuroBasket 2017 la Cluj"

Alături de Finlanda, Israel, Polonia şi Turcia, România şi-a depus candidatura pentru a găzdui meciuri din cadrul EuroBasket 2017. Conform regulamentului, o ţară poate organiza întreg turneul, o fază a grupelor, o grupă dintr-o anumită fază sau faza finală.

Reprezentanţi ai FIBA vor vizita în acest sens Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Decizia va fi anunţată pe data de 12 decembrie.


Comunicat de presa
Federatia Romana de Baschet anunta ca a aplicat in urma cu o saptamana pentru organizarea uneia dintre grupele Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, fiind pentru prima oara in istoria baschetului cand un oras din Romania ar putea gazdui meciurile unei faze din turneul final continental masculin. Dupa ce au fost studiate toate dosarele transmise la sediul FIBA, forul european de specialitate a remis, astazi, anuntul oficial ca cinci tari si-au depus candidatura pentru organizarea meciurilor de la Eurobasket 2017. Conform anuntului FIBA, pe lista celor care si-au exprimat intentia de a organiza turneul final din 2017 se afla ROMANIA, Turcia, Polonia, Finlanda si Israel.

Astfel, Romania a devenit candidata oficial la organizarea meciurilor dintr-o grupa a Eurobasket 2017, decizia finala urmand sa fie anuntata in urma sedintei Board-ului FIBA din 12 decembrie 2015. Sedinta la care vor fi analizate atat dosarele depuse de federatiile nationale de baschet din Romania, Turcia, Israel, Polonia si Finlanda, cat si rapoartele realizate de specialistii FIBA in urma inspectiilor din cele cinci tari, care vor fi programate in cursul acestei luni.

Este un lucru extraordinar ca FIBA ne-a aceptat oficial candidatura, in premiera, a unei grupe a Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017. Este o mare provocare atat pentru baschetul romanesc, dar si pentru Romania. Concuram cu alte patru tari de traditie in baschetul continental, dar suntem optimisti si speram sa aducem Eurobasket 2017 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Asteptam cu nerabdare atat inspectia FIBA, cat si sedinta Board-ului forului european din data de 12 decembrie. - Horia Păun, preşedinte FRB

No comments:

Post a Comment