Saturday, December 26, 2015

Premiile DA baschet | Filip Adamovic şi Bill Amis, jucătorii anului 2015

În acest sfârşit de an, site-ul dabaschet.com împarte titlul de MVP al anului 2015 între doi dintre cei mai constanţi jucători din Liga Naţională, care au avut nu doar performanţe personale remarcabile, ci au contribuit decisiv şi la succesele obţinute de echipele pentru care au evoluat.

În prima parte a anului, Filip Adamovic a jucat la BC Mureş, echipă alături de care a cucerit titlul de vicecampion al României, precum şi medaliile de argint în Cupa României. Fundaşul bosniac a fost principalul marcator şi cel mai eficient jucător al "tigrilor", având o medie de 15.9 puncte marcare pe meci şi o eficienţă medie de 17.7. De asemenea el a fost al 5-lea cel mai bun pasator al campionatului, cu o medie de 5.07 asisturi pe partidă.


În actualul sezon, el îmbracă maioul celor de la U-Banca Transilvania. Adamovic este al 12-lea cel mai eficient jucător din actuala ediţie a Ligii Naţionale, el având medii se 15.2 puncte, 2.8 recuperări, 4.8 pase decisive şi 1.7 intercepţii pe joc. Clujenii ocupă poziţia secundă în clasament.

Bill Amis a evoluat în ultimele două sezoane pentru Steaua CSM EximBank, fiind unul din oamenii de bază ai echipei din capitală. În stagiunea precedentă, în prima jumătate a lui 2015, el a bifat 20 de partide în campionat, în 7 dintre ele reuşind double-double-ul. În ediţia precedentă a Ligii Naţionale, pivotul american a avut medii de 12.8 puncte, 7.7 rebounds, 1.2 asisturi şi 1.6 capace pe joc.

În ediţia 2015-2016 a Ligii Naţionale, Steaua a disputat până acum doar 10 partide, 5 fiind reprogramate din cauza programului bucureştenilor în FIBA EuroCup. Echipa antrenată de Hristu Şapera a suferit doar două înfrângeri. Amis este al 5-lea cel mai eficient jucător din Liga Naţională, cu o medie a indicelui eficienţei de 16.20. El are medii de 16.6 puncte, 5.6 recuperări, 1.5 pase decisive şi 1 capac pe meci.

No comments:

Post a Comment