Saturday, December 12, 2015

Sala Polivalentă din Cluj va găzdui meciuri de la EuroBasket 2017

EuroBasket 2017 va fi găzduit de patru ţări, Turcia, Finlanda, Israel şi România. Ţara noastră a primit dreptul de organizare a unei grupe a turneului final de peste doi ani. Meciurile se vor juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.
Federația Română de Baschet anunța că forul continental FIBA a decis ca meciurile din grupele primei faze ale Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 să se desfășoare în ROMÂNIA, Israel, Finlanda și Turcia, în vreme ce fazele superioare ale întrecerii continentale de peste doi ani se vor disputa în Turcia. Decizia a fost anunțata în urmă cu puțin timp de Board-ul European FIBA, la ședința de la Munchen participând în calitate de membru ales și doamna Carmen Tocală, secretar de stat al MTS și președinte de onoare al FR Baschet. Astfel, câștigând dreptul de a organiza una dintre grupele Eurobaschet 2017 în Sală Polivalență din Cluj-Napoca, va putem anunța că este pentru prima data în istorie când un oraș din România va găzdui meciuri din cadrul turneului final al celei mai importante competiții baschetbalistice de pe Bătrânul Continent!

Candidatura României a fost susținută astăzi la Munchen în față înalților oficiali FIBA de o delegație compusă din domnul Gheorghe Mureșan, singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA, domnul Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, domnul Victor Ponta, fost Premier al României, domnul Horia Păun, președinte al FR Baschet, domnul Adrian Voinescu, director Internațional & Evenimente al FR Baschet, și domnul Mircea Cristescu, vicepresedintelele clubului U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și membru al Biroului Federal al FRB.

Împreună cu România au mai candidat pentru obținerea dreptului de organizare a meciurilor de la Eurobasket 2017 alte patru țări, Israel, Finlanda, Polonia și Turcia. După ce au fost studiate amănunțit toate cele cinci dosare de candidatură și au fost analizate rapoartele inspecțiilor FIBA referitoare la locațiile propuse, Consiliul de Conducere al forului continental a decis, pentru a doua oară în istoria întrecerilor europene, că meciurile din cadrul Eurobasket 2017 să se dispute în patru țări, după ce ediția precedentă Eurobasket 2015 a fost organizată în comun de Franța, Germania, Croația și Letonia.

Este un lucru extraordinar pentru baschetul românesc și pentru România! Mai ales că este pentru prima data în istorie când într-un oraș din țara noastră, respectiv în municipiul Cluj-Napoca, se vor desfășura meciurile uneia dintre grupele din prima fază a EuroBasket. Desigur, decizia de azi a Board-ului FIBA Europe ne onorează foarte mult, dar ne și obligă, fiind o provocare deosebită… Trebuie să ne prezentăm în toamnă anului 2017 la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere organizatoric, cât și sportiv, și am convingerea că vom putea demonstra că România poate organiza competiții baschetbalistice majore. Avem deja un plus de experiență la nivel organizatoric după ce în vara aceasta am reușit cu brio la Timișoara și Oradea să ne ridicăm la standardele impuse de FIBA pentru EuroBasket Women 2015, primind aprecieri internaționale în acest sens, iar acum ne dorim să fim din nou la înălțime. Totodată, ne dorim să folosim această oportunitate cu semnificație istorică pentru a promova nu numai baschetul românesc, ci și Clujul și România în lume! - Horia Păun, preşedinte FRB

No comments:

Post a Comment