Thursday, January 21, 2016

Darius Hargrove: "Le vom arăta celor care nu cred în noi că avem valoare"

Darius Hargrove a fost foarte aproape de a se califica de două ori în semifinalele Cupei României. La câteva zile după ce a trecut în faza următoare a competiţiei alături de U-Banca Transilvania printr-un coş înscris de clujeni în ultima secundă, americanul s-a transferat la SCM Craiova.

Echipa din Bănie n-a fost la fel de norocoasă ca cea de pe Someş. Băieţii lui Oliver Popovic aveau de recuperat o diferenţă de 19 puncte dupa turul cu BC Mureş, misiune aproape imposibilă la prima vedere, doljenii au ratat însă până la urmă la limită calificarea, impunându-se pe teren propriu la 18 puncte.

Hargrove a impresionat încă din primele partide disputate în maioul leilor. După ce în meciul de Cupă a contabilizat 17 puncte (5x3), 3 recuperări, 4 pase decisive şi 3 intercepţii, in partide de campionat cu Gaz Metan el si-a trecut in cont 22 de puncte (4x3), 5 recuperări şi 2 pase decisive.

Darius Hargrove a vorbit pentru dabaschet.com despre perioada petrecută la Cluj şi planurile de viitor alături de SCM Craiova.


Într-o săptămână ai reuşit să te califici in Final Four-ul Cupei cu o echipă, iar apoi să pierzi calificarea cu o alta. Cum ai trecut de la o stare la alta? 

A fost o experienţă cel puţin palpitantă, doua meciuri trăite la intensitate maximă. Victoria cu BC Mureş a fost spectaculoasă, dar din păcate nu îndeajuns pentru calificare. Am demonstrat însă că suntem o echipă competitivă şi suntem pregătiţi să înfruntăm orice provocare.

Te-ai despărţit de U-Banca Transilvania după doi ani şi jumătate. Regreţi ceva? 

Au fost doi ani şi jumatate frumoşi, nu am nici un regret. Poate doar că nu am reuşit să facem mai mult în sezonul trecut, dar se mai întâmplă astfel de situaţii în viaţa unei echipe, important este că a fost o lecţie.

Ţi-ai făcut griji când ai venit la Cluj, având în vedere trecutul tău de la Ploieşti? 

Suporterii clujeni m-au primit de la început cu căldura şi sper ca le-am răsplatit încrederea. Mi-a făcut mare placere să joc la CSU Asesoft, iar când am venit la Cluj ştiam ca va fi un alt capitol din cariera mea. Şi a fost o perioadă foarte bună pentru mine.

Ai avut evoluţii excelente incă de la primele meciuri la Craiova. Cum ai reuşit să te inregrezi atât de repede? 

Este uşor să îţi găseşti locul cand eşti o prioritate în echipă iar antrenorul ştie exact ce poţi şi ce să îţi ceară. De asemenea, a ajutat faptul că am jucat mult timp împreună cu Burlacu, am câştigat titluri împreună. Ne înţelegem pe teren şi asta a făcut ca procesul intergării mele să vină aproape de la sine.

Ce părere ai despre SCM Craiova, cât de departe puteţi merge în acest sezon? 

Am mare încredere în această echipă. Mulţi adversari ne subestimează, dar le vom arăta celor care nu cred în noi că avem valoare. La fel ca toţi ceilalţi vrem să câştigăm titlul, iar eu spun că avem şanse mari să reuşim.

No comments:

Post a Comment