Sunday, January 31, 2016

Lazar Radosavljevic: "La Pitești ne simțim aproape cum am juca acasă"

Energia Târgu-Jiu pare a nu-și fi găsit încă ritmul în Liga Națională, fiind actualmente pe locul 8, dar echipa antrenată de Hristu Șapera e pe val în FIBA Europe Cup. După ce în sezonul trecut au luat bronzul în EuroChallenge, gorjenii sunt aproape de o nouă performanță pe plan european.

Energia e pe primul loc în Grupa S a FIBA Europe Cup și are nevoie de o victorie miercuri cu  Pieno Zvaigzdes pentru a se califica în TOP 16.

Lazar Radosavljevic a vorbit pentru dabaschet.com despre eșecul din ultima etapă cu U-Banca Transilvania, parcursul mai puțin bun din campionatul intern și meciul cât o calificare cu Pieno Zvaigzdes.


Lazar, ce n-a mers în meciul de la Cluj?

Am călătorit din Franța la Cluj, a fost un drum lung și obositor. Am venit și după un meci solicitant cu Le Havre, iar toate acestea și-au pus amprenta asupra jocului nostru de la Cluj. A fost o partidă dificilă, U-Banca Transilvania este o echipă foarte bună, iar noi am jucat foarte prost în sfertul al treilea, iar asta a dus la un rezultat negativ pentru noi.Mai aveți doar trei meciuri de jucat din retur, crezi că puteți urca în primele șase poziții? Aveți emoții în ceea ce privește calificarea în play-off?

Pentru noi este foarte important să ajungem în play-off. Nu contează dacă reușim asta fiind în primele șase sau din grupa a doua. Putem să ne luptăm cu orice adersar. Cred cu tărie că o să ne calificăm în play-off.


În primul meci cu Pieno Zvaigzdes ați pierdut în preungiri. Va fi greu să vă luați revanșa?

Mă aștept la un meci foarte greu, cum a fost și cel din tur. Avem nevoie de victorie și pentru a o obține avem nevoie de suportul fanilor. A fost un meci strâns în deplasare, dar acum jucăm pe terenul nostru și cred în șansele noaste.


Cum e să jucați la Pitești? E mai greu să fiți tot în deplasare?

Ne-am adaptat deja la Pitești. Nu avem nici o problemă în a juca acolo, e aproape ca și cum am juca acasă. Sala e frumoasă, spectatorii sunt de partea noastră, iar fanii noștri sunt și ei alături de noi.

No comments:

Post a Comment