Saturday, January 16, 2016

MTS interzice intonarea imnului României înaintea competițiilor sportive interne

În urma incidentelor de la partida Sepsi Sântu-Gheorghe - Universitatea Cluj, când spectatorii au avut o reacţie nesportivă vizavi de faptul că baschetbalistele clujence au continuat să se antreneze în timpul intonării imnului secuiesc, Ministerul Tineretului şi Sportului a emis un comunicat menit să explice regulamentul referitor la intonarea imnurilor în debutul partidelor din cadrul competițiilor intercluburi.

Concluzia este că legislația în vigoare nu permite intonarea imnului României înaintea întrecerilor sportive interne, ci doar când evoluează Naţionala. Astfel, regulamentul Federaţiei Române de Baschet este în contradictoriu cu Hotărârea de Guvern nr. 1157/2001, care reglementează normele privind obligația intonării imnului național.


Extras din "Regulamentul General de Organizare al Competitiilor de Baschet - 2015/2016":
B. Începerea jocului şi procedura derulării ceremoniei prezentării echipelor.
 • a. Procedura este obligatorie la toate jocurile oficiale din LNB, Cupa României şi Liga I-a (masculin & feminin) cât şi la turneele semifinale şi finale la toate categoriile CN de juniori.
 • b. Pentru îndeplinirea procedurii este obligatoriu ca organizatorii competiţiilor menţionate la pct. ”a” sa asigure mijloacele materiale necesare (sistem audio, imnul naţional al României şi crainic pentru desfăşurarea ceremoniei).
Extras din comunicatul emis de MTS la data de 13.01.2016:
 • Imnul național al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România. 
 • Imnul național al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităților și ceremoniilor oficiale cu caracter internațional, împreună cu imnul național al României, înaintea acestuia. 
 • Nerespectarea dispozițiilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.500 și 5.000 de lei.

2 comments:

 1. Numai agarici care scriu fara sa se documenteze. Acolo scrie unde este obligatorie intonarea imnului, NU scrie nicaieri ca iti interzice cineva sa pui imnul daca vrei. Sunteti ca oile, daca unul scrie o idiotenie o preluati toti.

  ReplyDelete
 2. E cam greu pentru corigenti să facă deosebirea între competiție internă și competiție oficială internațională, reprezentând România.

  ReplyDelete