Sunday, January 17, 2016

MTS va schimba legislaţia privind intonarea imnului României

www.mts.ro
Ministerul Sportului şi Tineretului a emis un comunicat prin care anunţă că Legea nr. 75 / 1994 şi Hotărârea nr. 1157 /2001, care reglementează Normele privind obligaţia intonării Imnului Naţional vor fi schimbate, astfel că "Deşteaptă-te române" va răsuna în continuare în sălile de baschet.
În urma dezbaterilor publice privind situațiile în care este intonat imnul național, în deschiderea meciurilor din campionatul intern, Biroul de Presă al Ministerului Tineretului și Sportului este împuternicit să facă următoarele clarificări.

Potrivit cadrului legal în vigoare – Legea nr. 75 / 1994 si Hotararea nr. 1157 /2001, care reglementeaza Normele privind obligatia intonarii Imnului National, doar in situatiile precizate de Lege, imnul naţional al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România.

Acest cadru legal reglementează caracterul obligatoriu al intonării imnului național, în situațiile menționate mai sus, fără a interzice acest lucru pentru alte categorii de competiții. Pentru a evita, însă, pe viitor, interpretări eronate sau incidente de tipul celor înregistrate recent, MTS va demara un proces de consultare cu Federațiile Sportive din România, pentru a da o interpretare și implementare unitară a prevederilor privind intonarea Imnului Național în cadrul competițiilor sportive care au loc în România.
În timp ce la meciurile din LNBM din acest sfârşit de săptămână s-a intonat imnul, Federaţia Române de Handbal a adaugat în Regulamentul de organizare şi desfăşurare al competiţiilor naţionale de handbal 2015-2016 menţiunea că "este interzisă intonarea Inmului României la jocurile din cadrul campionatelor naţionale, aceasta făcându-se numai la jocurile internaţionale ale echipelor naţionale ale României".

No comments:

Post a Comment