Thursday, January 7, 2016

Octavian Popa Calotă: "Încerc să îmi îmbunătățesc jocul în fiecare zi"

CSU Atlassib a început sezonul cu eliminarea din Cupa României în urma dublei cu BC Mureş şi o singură victorie în Liga Naţională în primele patru etape. Formaţia antrenată de Dan Fleşeriu şi-a găsit însă ritmul în campionat, reuşind o serie de şase victorii consecutive, iar anul l-a încheiat cu un bilanţ de 9 rezultate pozitive şi 5 înfrângeri.

Unul din oamenii de bază ai sibienilor, şi totodată unul dintre cei mai în formă jucători români din Liga Naţională, este Octavian Popa Calotă, el având medii de 13.4 puncte, 4.2 recuperări şi 4.7 pase decisive pe meci. Căpitanul galben-albaştrilor a vorbit pentru dabaschet.com despre obiectivele echipei sale, forma escelentă arătată în actualul sezon şi participarea naţionalei României la EuroBasket 2017.

CSU Atlassib va reveni pe parchet pe data e 12 ianuarie, cu ocazia partidei din deplasare cu Steaua CSM EximBank.

Aţi început destul de slab sezonul, după care aţi devenit aproape de neînvins. Care a fost cheia succesului?

Nu pot să spun că am avut un început de campionat slab. Cupa României nu a fost un obiectiv pentru noi și am folosit acele două partide ca meciuri de pregătire. În campionat am pierdut la limită primele meciuri, în compania unor echipe foarte puternice, precum Târgu Mureș sau Cluj. Au fost făcute și câteva schimbări în cadrul echipei și, treptat, chimia echipei a fost mult mai bună, așa că ulterior au apărut și rezultatele pozitive.


CSU Atlassib beneficează de o pauză puţin mai mare decât majoritatea echipelor, este un lucru bun sau mai puțin bun? 

Nu cred că o pauză mai mare lucrează în favoarea noastră. Echipa iese din ritmul jocurilor și reintrarea în ritm poate dura mai mult decât avem planificat. Totuși, avem un grup de antrenori competenți care știu ce au de făcut pentru a avea echipa în formă maximă la ora primului meci oficial.

Care este obiectivul echipei până la finalul returului? 

Pentru noi, obiectivul a fost, de la începutul campionatului, accederea în play-off. Un obiectiv îndrăzneț, greu de îndeplinit, dar totodată realizabil. Având în vedere locul pe care îl ocupăm și rezultatele de până acum, cu toții sperăm la un loc cât mai bun, poate și o calificare în primele 6 echipe.  Dar mai e drum lung până acolo. Multe echipe au efectuat schimbări, s-au întărit, și cred că următoarele meciuri vor fi mult mai grele pentru noi, față de cele de dinaintea sărbătorilor.

Ce părere ai despre noul sezon competițional și cele două grupe de dinainte de play-off? 

Întradevăr, anul acesta avem un nou sistem competițional, cu un număr mai mare de meciuri, iar acest lucru ar trebui să-i facă mai fericiți pe iubitorii de baschet, din întreaga țară. Așadar, nu pot decât să susțin noua structură a campionatului

Cum arată Liga Naţională fără CSU Asesoft?

CSU Asesoft Ploiești a avut multe realizări importante pentru baschetul românesc, realizări care au cântărit și vor cântări, în continuare, enorm pentru imaginea țării noastre, în baschetul european. Cred că încă avem echipe puternice financiar în campionatul nostru, care sunt gata să preia ștafeta. Rămâne de văzut ce echipă va reuși să egaleze sau chiar să depășească performanțele echipei din Ploiești.

Ce înseamnă pentru România revenirea la un campionat european după 30 de ani şi găzduirea unei grupe a EuroBasket 2017?

Participarea la EuroBaschet reprezintă, fără doar și poate, un lucru extrem de important pentru baschetul românesc. Va conta foarte mult modul în care țara noastră se va prezenta la această competiție. Sunt multe lucruri de pus la punct, dar sper ca până la ora primului meci totul să fie pregătit pentru un spectacol baschetbalistic special, din toate punctele de vedere.

Poţi enumera câţiva jucători tineri pe care ar trebui să fim cu ochii până la EuroBasket? 

Nu vreau să vorbesc de nume. Avem potențiale talente, atât în țară cât și în străinătate, avem oameni competenți la cârma naționalei  și cu siguranță vor face cele mai bune alegeri.

În actualul sezon eşti într-o formă excelentă. Cum te vezi până în 2017?

Forma bună în care mă aflu se datorează, în mare parte, grupului din care fac parte și, de asemenea, încrederii pe care am primit-o de la antrenor. Eu muncesc și încerc să îmi îmbunătățesc jocul în fiecare zi. Mi-aș dori ca în 2017 să mă aflu într-o formă mai bună decât acum. Asta e obiectivul meu.

No comments:

Post a Comment