Tuesday, February 9, 2016

Comunicat CCCLT referitor la Faza a II-a LNBM

Echipele care vor forma Grupa A sunt CSM Oradea, BC Mureș, U-Banca Transilvania, Steaua CSM EximBank, CSU Atlassib și SCM Craiova. Din grupa B vor face parte Energia Târgu-Jiu, Dinamo, Phoenix Galați, BCM Pitești, BC Timișoara și Gaz Metan.

Privind modul de desfășurare a fazei a II– a a LNB masculin, în baza prevederilor RGOC, RS LNB (m) și a hotărârii Biroului Federal din data de 01.07.2015, CCCLT face următoarele precizări:
  
 1. După terminarea fazei I, în baza clasamentului, echipele vor fi împărțite în două grupe de câte 6 echipe:
 · Grupa “A” cuprinzând echipele clasate pe locurile 1- 6, și,
 · Grupă “B” cuprinzând echipele clasate pe locurile 7- 12;
 
 2. Punctele totale acumulate de echipe după jocurile din fază I, împreună cu cele acumulate la terminarea jocurilor din fază a II–a contează pentru alcătuirea clasamentelor fazei secunde;
 
 3. Pentru alcătuirea programului fazei a II–a se va utiliza tabela Berger pentru 6 echipe, în care se vor introduce cifrele corespunzând locurilor ocupate de echipe în clasamentul de la terminarea fazei I în cazul grupei “A”.
 În cazul grupei “B”, nr. 1 în tabela va corespunde echipei clasate pe locul 7 și așa mai departe;
 
 4. După terminarea fazei a II–a, echipele din grupa “A” și primele două din grupă “B” vor juca pentru playoff locurile 1 – 8 pentru desemnarea campioanei naționale.
 
 5. Echipele clasate pe locurile 3 – 6 din grupă “B” nu vor mai jucă în playout pentru locurile 9 – 12 și implicit pentru desemnarea echipelor care vor retrograda.
 
 6. Echipele clasate pe locurile 5 și 6 în grupa “B” (11 – 12 la general), la terminarea fazei a II–a, vor retrograda în Liga I. (frbaschet.ro)

No comments:

Post a Comment