Wednesday, March 23, 2016

Dalibor Djapa: "E foarte plăcută seria de 5 victorii, dar mai avem multe de arătat"

BC Timișoara a renăscut din propria cenușă în faza grupelor Ligii Naționale. După ce la finalul returului, echipa antrenată de Nenad Mandic și Shone Markovic avea un bilanț de doar 5 victorii și nu mai puțin de 17 înfrângeri, în grupa valorică 7-12 bănățenii au câștigat 5 din cele 6 meciuri disputate.

Cu 4 etape rămase de jucat, "leii" se clasează actualmente pe locul 10, având cu două puncte peste prima poziție care duce în divizia secundă.

Dalibor Djapa a ajuns în toamnă la Timișoara chiar în mijlocul "furtunii" de pe Bega, după ce lotul lui Dragan Petricevic fusese decimat de plecările unor jucători precum Nikolov, Shiloh, Low, Milosevic, Barovic sau Popescu. La sfârșitul anului trecut, pivotul sârb a fost aproape de o despărțire de "lei", dar până la urmă a continuat în Banat, contribuind decisiv la ascensiunea "alb-violeților" din ultima perioadă.

Djapa a evoluat în toate cele 28 de partide disputate de BC Timișoara până acum în campionat, fiind principalul marcator, cel mai bun recuperator și cel mai eficient jucător al bănățenilor.


Dalibor, cum vă simțiti după seria de cinci victorii având în vedere perioadele mai puțin bune din actualul sezon?

E un sentiment foarte plăcut. După meciul cu BC Mureș de la începutul anului, primul în formula actuală, ne-am dat seama că putem face față oricărui adversar. Am muncit serios alături de antrenorii noștri, am crescut în joc de la o etapă la alta și toate eforturile noastre au dus spre această serie frumoasă de 5 victorii. Și încă mai avem multe de arătat.


Ce șanse crezi că aveți de a continua în Liga Națională?

Nu vreau să fac predicții, luăm fiecare meci în parte. Dar, dacă nu avem probleme de sănătate și ne păstrăm concentrarea, cred că suntem pe drumul cel bun și ne vom salva de la retrogradare. Avem o chimie foarte bună în echipă. Avem jucători care iubesc baschetul și sunt flămânzi după victorie, acesta a fost cel mai important lucru încă de la bun început.

Ai venit la Timișoara când clubul era practic în derivă. Ce te-a determinat să rămâi alături de echipă prin toate încercările de foc prin care ați trecut?

Am venit inițial cu un contract deschis, pentru a ajuta echipa să supraviețuiască. Erau probleme foarte mari, și nu doar financiare. Nu erau suficienți jucători pentru a ne antrena macăr 3 contra 3, de 5 la 5 nici nu era vorba. Pentru antrenorii Petricevic și Perovic era foarte greu să pregătească meciurile, indiferent de cât de mult ne străduiam și ne doream să o scoatem la capăt. Până la pauza de iarnă nu am văzut nici o schimbare și eram deznădăjduit.

Timp de două săptămâni am vorbit încontinuu cu managerii și cu coach Perovic, care vroia foarte tare ca eu să revin. M-au asigurat că situația se va îndrepta. Am decis să mă întorc și să termin munca pe care am început-o. Îmi cunoștram rolul în echipă și eram convins că dacă ni se alătură câțiva jucători putem face ceva în partea a doua a sezonului.

Jeremic și Veselinov au adus un plus de valoare lotului, iar Nenad Mandic a făcut o treaba excelentă de pe bancă. Am revenit în forță și acum suntem într-o poziție favorabilă pentru a încheia cu bine campionatul.

No comments:

Post a Comment