Sunday, March 20, 2016

Sean Barnette: "Toate echipele ne sunt adversare în lupta pentru titlu"

Mai sunt patru runde de disputat din faza grupelor Ligii Naționale, iar CSM Oradea are prima șansă la a aborda play-off-ul de pe locul întâi. Echipa antrenată de Cristian Achim se află în vârful clasamentului, cu un total de 49 de puncte, fiind urmărită de Steaua CSM EximBank, cu 48 de puncte, și U-Banca Transilvania, cu 47.

Bihorenii au avut o serie incredibilă de 13 partide fără înfrângere în 2016, 11 în campionat și două în Cupă, după care au înregistrat două rezultate negative la rând, acasă cu Steaua și în deplasare la Cluj. Eu ai revenit însă în forță pe calea succeselor, cu o victorie categorică, la 38 de puncte, în fața celor de la CSU Atlassib.

Sean Barnette, unul dintre cei mai în formă jucători ai liderului dar și din Liga Națională, a vorbit pentru dabaschet.com despre ultimele rezultate ale echipei sale, simtemul competițional din această stagiune și drumul spre titlu.


Sean, ce poți spune despre meciul cu CSU Atlassib. A fost atât de simplu să câștigați pe cât o arată scorul?

Am avut o defensivă solidă și a fost o zi în care ne-au intrat aproape toate aruncările. A fost ușor din momentul în care diferența era destul de mare și știam că nu mai putem pierde.


După 13 victorii la rând în 2016, cum ați digerat înfrângerile consecutive cu Steaua și U-Banca Transilvania?

Cele două eșecuri ni le asumăm întru totul. În meciul cu Steaua am stat prost la capitolul recuperări și astfel le-am făcut cadou mai multe posesii, iar în deplasarea de la Cluj ne-am pierdut concentrarea pe final și ne-am bătut singuri. Am învățat din greșeli și am mers mai departe.


E important pentru voi să abordați play-off-ul de pe primul loc?

Da, bineînțeles. Întotdeauna ne dorim fim primii, obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci și
să ne luptăm pentru fiecare minge, pentru fiecare punct și pentru fiecare victorie. În plus, o clasare în partea de sus a clasamentului îți oferă avantajul terenului propriu, care este o miză foarte mare.


Ce părere ai despre sistemul competițional din actual sezon, este faza grupelor un pas benefic înainte de play-off?

Grupa valorică 1-6 aduce avantaje destul de mari. Te ajută să te familiarizezi și mai mult cu adversarii din play-off, ai parte de o serie de meciuri puternice, iar nivelul de competitivitate crește. Astfel poți ajunge la parametrii perfecți înainte de faza eliminatorie.


Care crezi că sunt principalele voastre contracandidate la titlu? 

Consider că toate echipele ne sunt adversare în lupta pentru titlu. Nu putem subestima pe nimeni, doarece oricine poate bate pe oricine, lucru care de altfel s-a văzut în ultimele runde.No comments:

Post a Comment