Thursday, April 14, 2016

Bill Amis: "Suntem cea mai bună echipă și trebuie să demonstrăm asta meci de meci"

Steaua CSM EximBank a încheiat sezonul regulat pe prima poziție, cu un bilanț de 23 de victorii și 9 înfrângeri. Din cele 9 eșecuri suferite în campionat 4 au fost consecutive, în decursul lunii ianuarie, când situația era una deloc roz pentru echipa din capitală, care începuse anul 2016 cu ratarea calificării la turneul final al Cupei României. 

Claudiu Fometesc, numit antrenor principal după despărțirea de Hristu Șapera, a reușit însă să strângă rândurile și bucureștenii au câștigat 13 din următoarele 15 partide, asigurându-și scaunul de lider înainte de play-off. În sferturi, Steaua va da piept cu marea rivală Dinamo, formație calificată în sferturi din a doua grupă valorică și care a câștigat doar 4 din ultimele 10 partide disputate.

Bill Amis a vorbit pentru dabaschet.com despre play-off și șansele echipei sale de a câștiga titlul.


Bill, ați încheiat sezonul regulat pe primul loc. Ce înseamnă pentru voi statutul de lideri?

A fost un salt important pentru noi, să urcăm pe primul loc după ce am fost chiar și pe poziția a șasea. Avem asigurat avantajul terenului propriu pe tot parcursul play-off-ului, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Suntem unde am vrut sa fim la finalul sezonului regulat, acum tot ce contează este să fim la fel de puternici și în play-off. Știm că soarta noastră depinde doar de noi și de jocul pe care îl vom practica.

Ați început anul 2016 destul de prost, au fost mai multe schimbări la echipă, ați suferit patru înfrângeri la rând... Ați crezut atunci că o să reveniți în forță?

Într-adevăr, am traversat o perioadă mai dificilă la mijlocul sezonului. Campionatul este unul puternic, iar dacă îți pierzi concentrarea adversarii te vor taxa imediat. Schimbarea antrenorului a fost una benefică pentru noi, suntem entuziasmați și motivați să luptăm și să câștigăm împreună.

Jucați cu Dinamo în sferturi. Va fi o serie facilă pentru voi?

Suntem în play-off și nimic nu este ușor în această fază. Noi vrem să câștigăm fiecare joc, obiectivul nostru este întotdeauna victoria. Credem că suntem cea mai bună echipă și trebuie să demonstrăm asta meci de meci. Dinamo este o echipă care poate fi periculoasă dacă este lăsată să își facă jocul, ca să câștigăm trebuie să îi scoatem din ritm și să ne impunem stilul nostru.

La cum arată acum clasamentul și după ce ai văzut și meciurile din Cupa României, care consideri că sunt principalele voastre contracandidate la câștigarea campionatului?
Cred că faza play-off-ului va fi una extrem de interesantă și toate formațiile care au ajuns până aici au șansa lor de a câștiga titlul. Fără CSU Asesoft în peisaj, fiecare echipă e motivată și are încredere că poate fi anul ei. CSM Oradea și U-Banca Transilvania vor fi niște adversare dificile, dar să nu uităm nici de SCM Craiova, formație care în ultimele meciuri a jucat din ce în ce mai bine.

No comments:

Post a Comment