Tuesday, May 3, 2016

Drumul spre semifinale: CSM Oradea - U-Banca Transilvania

CSM Oradea s-a clasat la finele sezonului regulat pe locul doi, cu 23 de rezultate pozitive și 9 negative, o linie de clasament identică cu cea a liderului Steaua CSM EximBank, însă bucureștenii au avut avantaj în meciurile directe.

Astfel, echipa antrenată de Cristian Achim a întâlnit în primul tur al play-off-ului una din surprizele actualei stagiuni, nou promovata Phoenix Galați. După două victorii categorice în dubla de pe teren propriu, bihorenii au avut o sincopă în meciul al treilea al seriei, disputat la malul Dunării, însă au obținut două zile mai târziu calificarea mai departe.

De partea cealaltă, U-Banca Transilvania a încheiat sezonul regulat pe poziția a treia. În sferturi, clujenii au avut o serie extrem de disputată cu marea rivală CSU Atlassib. Echipa antrenată de Marcel Țenter a fost însă cea care și-a asigurat prezența în careul de ași a campionatului.

Față în față se vor afla doi dintre cei mai buni stranieri din Liga Națională. Sean Barnette, principalul marcator al orădenilor, el având o medie de 15,3 puncte pe meci, și coșgheterul "alb-negrilor", Kyndall Dykes, care are o medie de 17 puncte pe partidă.

Cele două adversare s-au întâlnit de cinci ori în actuala stagiune, clujenii câștigând patru din cele cinci jocuri. Ultima confruntare și cea mai importantă a avut loc în finala Cupei României, "alb-negrii" cucerind trofeul chiar la Oradea.

No comments:

Post a Comment