Tuesday, June 21, 2016

Naționala s-a reunit. "Tricolorii" au programate 18 amicale

Prima reprezentativă a României s-a reunit la București în vederea începerii pregătirilor pentru EuroBasket 2017, turneu care va fi organizat anul viitor de România, Israel, Finlanda și Turcia. "Tricolorii" revin astfel după 30 de ani la un campionat european.

Echipa antrenată de Marcel Țenter, Claudiu Fometescu și Milorad Perovic are programate nu mai puțin de 18 partide de verificare, în China, Brazilia, la Cheile Grădiștei și la Cluj-Napoca, orașul care va găzdui meciuri din cadrul fazei grupelor a EuroBasket 2017.

După cantonamentul din capitală, Naționala se va deplasa în China, unde în perioada 1-16 iulie va disputa amicale în compania selecționatelor țării gazde, a Poloniei și a Georgiei. Acestea se vor juca în Changsu, Zhangjiagang și Nantong.


După o scurtă incursiune în București, "tricolorii" vor pleaca în Brazilia unde vor da piept, între 20 și 26 iulie, cu reprezentativa sud-americană care se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

În primele zile ale lunii august, România va întâlni Cipru la Cheile Grădiștei, iar din 7 august prima reprezentativă se va muta la Cluj-Napoca pentru ultima parte a perioadei de pregătire.

Sala Polivalentă din Cluj va găzdui în perioada 12-14 august un turneu internațional, cu participarea naționalelor Ungariei, Bulgariei și Estoniei. În zilele de 18 și 19 august, România va juca tot pe malul Someșului două amicale cu Georgia.

Jucătorii convocați de Marcel Țenter sunt Andrei Mandache, Barîș Aktaș, Tudor Gheorghe, Octavian Popa Calotă, Adrian Guțoaia, Bogdan Nicolescu, Vlad Corpodean, Dan Tohatan, Cătălin Petrișor, Florin Popa, Zoran Milencovici, Titus Nicoară, Rolland Torok, Iulian Orbeanu, Bogdan Țibîrnă, Emanuel Cațe, Rareș Uță și americanul Malcolm Armstead.

No comments:

Post a Comment