Saturday, July 23, 2016

BC Mureș, în preliminariile Europe Cup. Steaua repartizată în Grupa F

Vicecampioana BC Mureș și medaliata cu bronz a sezonului precedent Steaua CSM EximBank vor evolua în noua ediție a FIBA Europe Cup.

"Tigrii" vor juca în preliminarii cu Demir Insaat Buyukcekmece, ocupanta locului 10 în Turcia. Manșa tur se va disputa pe 28 septembrie la Târgu-Mureș, iar returul pe 5 octombrie la Istanbul. Dacă se va califica mai departe, echipa antrenată de Barnabas Szaszgaspar va ajunge în Grupa H, alături de Enisey Krasnoyarsk, Sigal Prishtina. și  învinsa dintre Rilski Sportiv Samokov şi Tsmoki Minsk, care se duelează în prima rundă a Basketball Champions League.


Steaua CSM EximBank a fost repartizată direct în Grupa F, din care mai face parte Bnei Herzliya din Israel. Bucureștenilor li se vor alătura și două formații eliminate din Basketball Champions League, dintre CSM Oradea,  BC Prievidza și Lukoil Academic Pravets. În prima rundă preliminară a BCL, campioana României va întâlni BC Prievidza, învingătoarea urmând să joace cu Lukoil Academic Pravets, în timp ce învinsa va ajunge în Grupa F a FIBA Europe Cup. Același sistem se aplică și în a doua rundă preliminară a Ligii Campionilor.

Faza grupelor va debuta pe 19 octombrie. Trupa lui Claudiu Fometescu se va deplasa pe terenul învinsei dintre CSM Oradea și BC Prievidza.

Cealaltă reprezentantă a României în Basketball Champions League, U-Banca Transilvania, ar putea ajunge în Grupa G a FIBA Europe Cup, în care momentan fac sunt repartizate Gaziantep Basketbol și KB Peja.

No comments:

Post a Comment