Sunday, July 3, 2016

Giordan Watson va juca pentru Naționala României

După ce Malcolm Armstead s-a alăturat primei reprezentative a României, un al doilea american va primi cetățenie pentru a juca pentru Națională la EuroBasket 2017, informează frbaschet.ro.

De data aceasta este vorba de un jucător cunoscut iubitorilor de baschet din România, el evolând timp de două sezoane în campionatul intern, la Energia Târgu-Jiu.

Goirdan Watson a contribuit la cele mai mari performanțe din istoria clubului gorjean, câștigarea Cupei României în 2014 și cucerirea medaliilor de bronz în EuroChallenge un an mai târziu.

În sezonul precedent, Watson a jucat în Turcia, la Usak Sportif. El a fost al zecelea cel mai bun pasator din Turkish Basketball Super League, cu o medie de 4.7 asisturi pe meci.

Actualmente, Naționala se află la un turneu de pregătire în China. Watson se va alătura lotului condus de Marcel Țenter înainte de amicalele din Brazilia cu selecționata sud-americană care se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Rio.
Momentan, știu că amândoi vor fi prezenți atât la meciurile din Brazilia, din luna iulie, cât și la meciurile din turnele organizate în România, în luna august. Desigur, ne dorim să vedem care este cea mai bună formulă pentru echipa noastră și vom vedea ce vom face. În funcție de decizia noastră sper ca la EuroBasket 2017 să avem și un coordonator de joc naturalizat în echipa României, așa cum au mai toate naționale din Europa! - Marcel Țenter, antrenor principal România (frbaschet.ro)

No comments:

Post a Comment