Sunday, October 23, 2016

Ernests Kalve: "Avem nevoie de presiune, dar la sensul pozitiv"

BC Mureș a debutat cu stângul în noua stagiune, pierzând primele trei partide de campionat, dar vicecampioana pare a-și fi găsit în sfârșit cadența. După ce au bifat primul rezultat pozitiv în Liga Națională, "tigrii" au fost victorioși și în FIBA Europe Cup, trecând de TLU Kalev în primul meci din cadrul Grupei I.

Pentru BC Mureș urmează un nou meci european, cu lituanienii Prienu-Birstono, pentru ca apoi echipa antrenată de Barnabas Szaszgaspar să primească vizita celor de la BC SCM Timișoara.

Ernests Kalve a vorbit pentru dabaschet.com despre parcursul mai puțin reușit al echipei sale, creșterea de formă din ultimele meciuri și obiectivele "tigrilor" în perioada imediat următoare.

Ernests, după un start mai puțin bun de sezon, ați legat două victorii, una în Liga Națională și cealaltă în FIBA Europe Cup, este aceasta resetarea de care aveați nevoie?

Cele două victorii au fost extrem de importante pentru noi, ne-au dat încredere în forțele noastre.  Mental suntem mai puternici acum și asta se reflectă în teren. Ne dorim să continuăm să ne îmbunătățim jocul și să practicăm un baschet de calitate.


Care a fost atmosfera în echipă după cele trei înfrângeri?

Ne-a fost greu, bineînțeles, să digerăm cele trei eșecuri. Nu ne-a ieșit jocul de nici o culoare, am pierdut prea multe mingi, am făcut greșeli în defensivă și nici nu am înscris cât trebuia. Dar, lucrăm la toate aspectele din jocul nostru și o să arătăm altceva de acum înainte.

Ce poți spune despre meciul cu Prienu-Birstono? Cât de bine vă cunoașteți adversarii?

Știu că au jucători care au evoluat la echipe mari, de Euroligă, precum Zalgiris sau Lietuvas Rytas, în naționala Lituaniei sau care au experiență în prima ligă din Spania. Asta spune multe. Lituanienii cunosc baschetul foarte bine, trebuie să fim pregătiți pentru un joc fizic. Ne așteaptă un meci foarte greu.

În campionat urmează meciul cu BC SCM Timișoara, simțiți presiunea rezultatului având în vedere că ați pierdut trei din primele patru partide?

Fiecare meci este foarte important de acum încolo. Avem nevoie de presiune, dar la sensul pozitiv, să ne motivăm să jucăm cât mai bine și să obținem cât mai multe victorii.

No comments:

Post a Comment