Sunday, October 2, 2016

William Paul: "Simțim că putem câștiga fiecare joc"

SCM Craiova a făcut un prim pas important spre Final Eight-ul Cupei României, echipa antrenată de Vladimir Vuksanovic impunându-se în deplasare în meciul tur al dublei cu BCM Pitești, scor 77-81. Returul va avea loc pe 5 octombrie în Bănie.

Ajuns la Craiova în această vară de la CSU Sibiu, William Paul este unul din principalii marcatori ai doljenilor în acest debut se sezon. Pivotul american a vorbit pentru dabaschet.com despre cum s-a adaptat la noua sa echipă, manșa secundă cu formația din Trivale și calificarea la turneul final.


Will, cu două minute înainte de finalul întâlnirii cu BCM Pitești aveați un avantaj de 11 puncte, dar partida s-a încheiat cu un parțial de 7-0 în favoarea adversarilor. Ce nu v-a ieșit în ultimele minute?

Nu pot să spun că ceva nu ne-a ieșit. Ei au încercat totul pentru a reduce din diferență și le-au intrat niște aruncări grele, iar noi ne-am răcit puțin în defensivă. Important este că am obținut victoria pe terenul lor.


Sunteți favoriți la calificare, având în vedere că jucați returul acasă? V-ar fi dat avantajul de 11 puncte șanse mai mari?

Nu aș merge atât de departe să spun că suntem favoriți. BCM Pitești este o echipă bună și sunt convins că vor veni pregătiți să lupte cu toate armele pentru calificare. Dar, și noi vom face același lucru. Era și mai bine dacă aveam un avantaj mai mare, intotdeauna este mai bine să fii la adăpostul unui diferențe cât mai mari. Suntem fericiți că avem șanse de a ne califica în Final Eight în fața proprilor suporteri.


Crezi că returul va fi mai dificil?

Va fi un meci la mare luptă. Și noi și ei știm ce avem de făcut pentru a ne califica. Totul va depinde de echipa care va reuși să finalizeze mai bine.


În campionat urmează meicul cu BC SCM Timișoara. Ce poți spune despre această deplasare?

Niciodată nu este ușor să obții o victorie pe terenul adversarilor. Noi suntem pregătiți însă pentru orice provocare și ne dorim întotdeauna un rezultat pozitiv.


Cum te simți la Craiova, ce-ți dorești de la acest sezon? 

Mă simt foarte bine aici. Avem o echipă bună, un grup de jucători talentați și avem mare încredere în staff-ul tehnic. Simțim că putem câștiga fiecare joc și abordăm toate meciurile la victorie. Cred că vom deveni mai buni de la meci la meci. Sperăm că vom obține cât mai multe victorii și vom merge cât mai departe posibil atât în Cupă, cât și în campionat.

No comments:

Post a Comment