Monday, May 29, 2017

Tudor Jucan: "Am început să simt acești 14 ani de carieră"

În vârstă de 34 de ani, căpitanul campioanei U-Banca Transilvania, Tudor Jucan, a anunțat că se retrage din activitate. El a mai evoluat timp de opt sezoane la Gaz Metan Mediaș și doi ani la BC Mureș. La ambele formații a fost căpitan. 

Cele mai importante trofee din cariera sa sunt Cupa României câștigată alături de medieșeni în 2010 și cele trei trofee cucerite în sezonul recent încheiat împreună cu U-BT, SuperCupa, Cupa României și titlul național.
Pentru mine a fost un sezon foarte, foarte greu. Am avut niște jucători extrem de valoroși, despre care toată lume știe ce pot, iar despre mine știe toată lumea că nu sunt un jucător spectaculos, tot timpul am tras pentru echipă și era foarte greu. La începutul sezonului am jucat mai mult, dar acum, pe final, am jucat mai puțin, pentru că fizic am început să simt acești 14 ani de carieră. A început să mă doară tot corpul. După cantonamentul de la Mediaș, am decis să pun capăt carierei, pentru că acolo am simțit că mă dureau toate și atunci am decis, împreună cu soția mea și cu familia, am zis că acesta e ultimul an pentru că efectiv nu mai pot. Mai aveam un an contract, dar am vorbit cu Mircea și Silvă și i-am anunțat. La Mediaș au fost niște cantonamente foarte intense și am zis că nu vreu să fie urmări mai grave pentru viitor.
Nu am nici un regret, cred că dacă ar fi o iau de la capăt aș face același lucru. Nu am avut avut o carieră extraordinară sau nu am fost un jucător să ies în față, dar mă bucur să văd că lumea mă respectă... Aș face exact același lucru. Mi-a plăcut și nu regret absolut nimic.
Fără discuție, cea mai frumoasă amintire, de fapt nu e amintire, e chiar proaspătă în minte, este titlul și aceste două trofee din acest sezon, Cupa și SuperCupa. Un alt trofeu care mi-a rămas în inimă a fost prima mea Cupă, cu Mediaș, Cupa României. A fost primul meu trofeu din carieră, la seniori, eram căpitan de echipă și a fost un moment extraordinar. - Tudor Jucan (u-bt.ro)
 Un interviu amplu cu Tudor Jucan, aici.

No comments:

Post a Comment