Tuesday, June 13, 2017

Scott Simpson se alătură staff-ului României pentru EuroBasket 2017

În perioada 31 august - 17 septembrie va avea loc EuroBasket 2017, turneu organizat de România, Turcia, Finlanda și Israel. Grupa României se va juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, "tricolorii" urmând să dea piept cu Spania, Croația, Muntenegru, Cehia și Ungaria.

Federația Română de baschet a anunțat că din staff-ul primei reprezentative a României va face parte și un tehnician din NBA. Scott Simpson, care ocupă funcția de Advance Scout la New York Kicks și la naționala Statelor Unite, li se va alătura "vulturilor" la începutul lunii viitoare urmând să aibă rolul de consultant de strategie și analiză.
Ne-am dorit mereu să asigurăm echipelor noastre naționale toate condițiile necesare performanței în baschetul modern. Participarea la EuroBasket a seniorilor e clar prioritatea noastră în acest an 2017. Îi mulțumesc lui Ghiță Mureșan pentru seriozitatea cu care și-a intrat în rolul de vicepreședinte al federației și pentru facilitarea aducerii lui Scott Simpson în staff-ul României pentru acest campionat european. Experiențăa și expertiza lui vor aduce clar un plus de valoare echipei noastre. De acum înainte, sper să creștem sănătos generații întregi de tineri baschetbaliști. Ne-am propus să investim major în dezvoltarea tehnicienilor din baschetul românesc. Pentru că e clar că nu putem avea sportivi de valoare internațională dacă nu avem tehnicieni serioși și extrem de bine pregătiți. Avem o serie de antrenori foarte buni, care au confirmat în LNBM sau LNBF, dar avem nevoie și de alte generații. Sper ca sfaturile unor tehnicieni precum Scott Simpson să aducă un plus real de valoare și tehnicienilor noștri, precum și sportivilor noștri care vor participa la EuroBasket. Cred cu tărie că nu putem progresa dacă nu acceptăm că mereu avem ce învață de la cei mai experimentați decât noi. - Horia Păun, președinte Federația Română de Baschet (frbaschet.ro)
Staff România

Antrenor principal: MARCEL TENTER
Antrenor secund: MILORAD PEROVIC
Consultant în strategie și analiză; SCOTT SIMPSON
Scouter: RADU CHEREGI
Pregătire fizică: MARKO STOJANOVIC, LIVIU DUMITRU
Pregătire mentală: DRAGAN MILISAVLJEVIC
Medic: RĂZVAN MELINTE
Kinetoterapeut: ADRIAN RESTEMAN
Maseur: NICOLAE NITĂ
Antrenor coordonator: CONSTANTIN IOAN
Manager: MARIUS TOMA

No comments:

Post a Comment