Tuesday, September 19, 2017

Andrei Mandache, printre performerii EuroBasket 2017

Prestația lui Andrei Mandache în meciurile susținute de România în Grupa C a EuroBaseket 2017 a făcut ca revenirea "tricolorilor", după o pauză de 30 de ani, la un campionat european să fie una remarcabilă.

Căpitanul primei reprezentative a intrat în pagine de istrorie ale EuroBasket, după ce în meciul cu Muntenegru a realizat un triple-double. Un singur alt baschetbalist a mai reușit o asemenea performanță la un campionat european, Toni Kukoc în anul 1995.

Mai mult decât atât, Mandache se regăsește printre performerii EuroBasket 2017, el fiind, la finalul turneului, lider la capitolul intercepții, cu o medie de 2.2 steals pe partidă.

Coșgheterul campionatului a fost rusul Alexey Shved, cu o medie de 24.3 puncte pe meci, lider la recuperări, cu 12 rebounds pe meci, a fost Jonas Valanciunas, iar cel bun pasator a fost Mantas Kalnietis, cu 7.2 asisturi pe partidă.

Primul cinci al turnelui a fost format din Goran Dragic (Slovenia), Alexey Shved (Rusia), Bogdan Bogdanovic (Serbia), Luka Doncic (Slovenia) și Pau Gasol (Spania). Titlul de MVP i-a revenit medaliatului cu aur Goran Dragic.

No comments:

Post a Comment