Monday, November 27, 2017

Generația U20 schimbă fața primei reprezentative de baschet a României

Preliminariile pentru FIBA World Cup 2019 marchează un nou început pentru echipa de seniori de baschet a României. Cu un nou staff tehnic, compus din Zatre Markovski, Mihai Silvășan și Hristu Șapera, și un lot din care fac parte 6 jucători sub 20 de ani, "vulturii" au avut un debut promițător în Grupa D, cedând greu în Italia și câștigând partida cu Olanda disputată la Cluj.

Cei 6 "tricolori" cu vârsta sub 20 de ani sunt Emanuel Cățe, Nandor Kuti, Bogdan Nicolescu, Georges Darwiche, Radu Vîrna și Rareș Uță. Primii 5 menționați au făcut parte din lotul condus de Tudor Costescu care în vară a câștigat Campionatul European U20, Divizia B.

Câștigarea trofeului continental s-a dovedit a nu fi o întâmpălare, noua gardă de la Națională contribuind decisiv la evoluțiile convingătoare ale României din ultimele două partide. Victoria cu Olanda este prima după trei ani de așteptare și o serie de 15 înfrângeri la rând.

Cățe, Kuti și Darwiche au pus împreună 24 de puncte pe tabelă în partida de la Torino, în timp ce același trio, căruia i se adaugă Nicolescu, a contribuit cu 34 de puncte la succesul de la Cluj.

Media de vârstă a lotului României este de 24 de ani, aceasta fiind ridicată de  Giordan Watson (32) și Andrei Mandache (30).

No comments:

Post a Comment