Friday, December 29, 2017

Premiile DA baschet | Ousmane Barro și Goran Martinic, jucătorii anului 2017

În acest sfârşit de an, site-ul dabaschet.com împarte titlul de MVP al anului 2017 între Ousmane Barro, care a contribuit decisiv la rezultatele de excepție ale formației U-Banca Transilvania în sezonul precedent, și Goran Martinic, care a avut statistici impresionante pe tot parcursul anului, atât ca și reprezentant al formației BC Mureș, cât și după transferul la SCM Craiova.

Ousmane Barro a cucerit în anul 2017 Cupa României și titlul național alături de formația U-Banca Transilvania. Senegalezul a fost, cu o medie de 8,05 rebounds pe meci, al doilea cel mai bun recuperator al ediției 2016-2017 a Ligii Naționale, precum și al patrulea cel mai eficient jucător al campionatului, cu o medie a indicelui eficienței de 18.59.


În actuala ediție de campionat, pivotul de 2.08 m are medii de 9.3 puncte, 5.4 recuperări și 0.4 pase decisive pe meci și o medie a indicelui eficienței de 11.6. U-Banca Transilvania este campioană de iarnă, formația clujeană având un bilanț de nouă victorii și două înfrângeri.

Deși formațiile pentru care a evoluat în 2017 nu au avut rezultate de top, evoluțiile lui Goran Martinic sunt greu de ignorat. În ediția precedentă a Ligii Naționale, muntenegreanul a jucat pentru BC Mureș, echipă alături de care s-a clasat pe poziția a 7-a. El a fost cel mai eficient jucător al campionatului, având o medie a indicelui eficienței de 20.3, al doilea cel mai bun pasator, cu o medie de 7.2 asisturi, și a ocupat locul trei în topul coșgheterilor, cu o medie de 18.3 puncte pe partidă.

În campionatul în curs, Martinic este membru al formației SCM Craiova, actualmente ocupanta locului 8. Conducătorul de joc al doljenilor conduce în topul celor mai buni marcatori și ai celor mai eficienți jucători ai Ligii Naționale, fiind de asemenea al doilea cel mai bun pasator al campionatului. El are medii de 23.2 puncte, 2.9 recuperări și 6.4 pase decisive pe meci, și o medie a indicelui eficienței de 27.2.

No comments:

Post a Comment